|

Trabzonspor fırsat tepiyor

Trabzonspor ligde fırsat tepmeye devam ediyor. Erzurumspor’dan sonra Antalyaspor ile de berabere kalan bordo-mavililer, zirvedeki rakipleriyle puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi. Doukara’nın golüyle geriye düşen Karadeniz ekibi, Burak Yılmaz’ın penaltısıyla beraberliği bulsa da, girdiği fırsatları gole çeviremeyince sahadan 1 puanla ayrıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 28/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:33 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Bordo-mavililer, zirvedeki rakipleriyle puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi.
Bordo-mavililer, zirvedeki rakipleriyle puan farkını kapatma şansını değerlendiremedi.

Süper Lig’in 10. haftasında Trabzonspor, deplasmanda konuk olduğu Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Kırmızı-beyazlılar, Souleymane Doukara ile öne geçerken, bordo-mavili ekip Burak’ın penaltıdan attığı golle sahadan 1 puanla ayrıldı. Zirve yarışında yer alan iki ekibinde fırsat teptiği karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 12. dakikada Antalyaspor’dan geldi. Salih’in pasıyla defans arkasına sarkan Nazım Sangare’nin aşırtma vuruşunda kaleci Onur, iki hamlede topu kontrol etti. 15’te Antalyaspor öne geçti. Ceza sahası dışında topla buluşan Doukara’nın yerden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Onur Kıvrak’ın sağından direğe çarpıp ağlarla buluştu: 1-0. 24’te Onazi’nin pasıyla ceza sahası içinde buluşan Rodallega’nın plase şutu direğe çarpıp auta çıktı. 27’de Cissokho’nun ceza sahası içinde Burak Yılmaz’a yaptığı müdahale sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Burak, kaleci Boffin’in köşeyi bilmesine rağmen skora denge getirdi: 1-1. 54’te sağ kanattan gelişen atakta Zeki Yavru’nun yaptığı ortada Rodallega’nın rövaşata vuruşu direğin dibinden auta gitti. 69’da Burak’ın sağ kanattan yaptığı ortada Rodallega’nın gelişine vuruşu üstten auta gitti. 72’de Doğukan’ın uzak mesafeden çektiği harika şutu Onur aynı güzellikte kornere çeldi. 83’de Maicon’un pasına hareketlenen Doukara’nın kaleciyle karşı karşıya çektiği şutu Onur harika bir refleksle kurtardı. 84. dakikada Hugo Rodallega’nın pasına hareketlenen Burak Yılmaz, ceza sahası içinde yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Pozisyonun tekrarını izleyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, VAR kararıyla golü iptal etti.



2 puan kaybettik

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Antalyaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Sahada futbolun doğrularını yapan bir takımının olduğunu belirten Karaman, “Oyunun başında yediğimiz gole kadar zaman zaman dalgalanan takımım vardı. Ama golden sonra futbolun doğrularını yapan bir Trabzonspor vardı. Ortaya çıkan tablodan memnunum ama hala bireysellikler ve zaman zaman konsantrasyon kayıpları yaşıyoruz. Bazen rakibe gol, bazen pozisyon oluyor. Bu durumu da çözmeye gayret göstereceğiz. Kaybedilen iki puan var ama oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Burak’tan penaltı isyanı

Trabzonspor’un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Antalyaspor karşılaşmasının ardından TRT Spor’a konuştu. Kazanamadıkları için üzgün olduklarını belirten Burak, “Ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu, kazanamadık. Bu yüzden çok üzgünüz. Böyle kayıplar bizleri üzüyor” dedi. Maçın son dakikasında ceza sahası içinde yaşanan pozisyonu da değerlendiren Burak, “Pozisyon penaltı. Kimsenin konuşmasına gerek yok. Niye penaltı vermiyorsun? Bu pozisyonda VAR’a bakmayacaksın da hangi pozisyonda bakacaksın?” diyerek tepki gösterdi.

Zeki ilk kez oynadı

Trabzonspor’un Antalyaspor ile oynadığı maç öncesi yapılan ısınma çalışmasında şok bir sakatlık yaşandı. Karadeniz ekibinde Pereira ısınma hareketleri sırasında rahatsızlığı nedeniyle kendini iyi hissetmeyince çalışmayı yarıda bıraktı ve ardından da kadrodan çıkarıldı. Bu gelişme üzerine Teknik direktör Ünal Karaman, kadroda zorunlu olarak değişiklik yapmak zorunda kaldı ve Pereira’nın yerine savunmanın sağında Zeki Yavru’ya ilk 11’de şans verdi. Zeki en son 20 Ağustos 2016 tarihinde Trabzonspor’un Kasımpaşa ile oynadığı maçta forma giymiş ve karşılaşmayı bordo-mavili takım 2-0 kazanmıştı.

#Trabzonspor
#Antalyaspor
6 yıl önce