|

Türk futbolunun yeni jenerasyonu Galatasaray'dan çıkabilir

Türk futbolunda altyapı yetersizliği her dönem çokça tartışılmıştır. Büyük kulüplerin altyapılarına önem vermemeleri ve yabancı futbolcu transferleri de hep konu olmuştur. Ancak son dönemde büyük kulüplerin altyapılarına bakıldığında Galatasaray'da ciddi bir çalışmanın olduğu görülüyor. Altyapı takımlarında oynamalarına rağmen Mustafa Kapı, Ahmet Sivri, Recep Gül, Gökay Güney, Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi isimlerin şimdiden tanındığını görüyoruz. Hal böyleyken sarı kırmızılıların yeni sezonda bu oyuncuları yavaş yavaş A Takım'a sokması bekleniyor.

Yeni Şafak
12:24 - 21/03/2018 Wednesday
Güncelleme: 13:28 - 21/03/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Milli Takım formalarını tanıtan futbolculardan biri olan 16 yaşındaki Mustafa Kapı, bu sezon çıktığı 24 resmi maçta 15 gol attı, 17 de asist yaptı.
Milli Takım formalarını tanıtan futbolculardan biri olan 16 yaşındaki Mustafa Kapı, bu sezon çıktığı 24 resmi maçta 15 gol attı, 17 de asist yaptı.

Galatasaray Kulübü, son yıllarda altyapıya yaptığı oyuncu takviyeleri ile dikkati çekerken yetiştirdiği bir çok oyuncuyla da profesyonel sözleşme imzaladı.

2017 UEFA U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde mücadele eden U17 Milli Takımımızın aday kadrosuna tam 7 futbolcu gönderen sarı kırmızılılar, bu oyuncuların hemen hemen hepsiyle profesyonel sözleşme imzalarken sezon başında da Kıbrıs'tan Ahmet Sivri'yi kadrosuna kattı.

Müthiş bir golcü geliyor
  • Galatasaray'ın Emrah Bayraktar'ın Altyapı sorumlusu olduğu dönemde Sinan Vardar'ın önerisiyle kadrosuna kattığı Ahmet Sivri, bu sezon U19'da çıktığı 6 maçta 6 gol atma başarısı gösterdi. U21 takımında da şans bulan Sivri, bu yaş kategorisinde 23 maç oynadı ve 13 gollük bir istatistik yakaladı. Gösterdiği performansın ardından kulübüyle profesyonel sözleşme imzalayan 18 yaşındaki golcünün gelecekte A Takım'ın değişilmez isimlerinden biri olabileceği yorumları yapılıyor.

🔥🔥

Ahmet Sivri (@ahmetsivri_10)'in paylaştığı bir gönderi ()

Mustafa Kapı: Golcü orta saha
  • Galatasaray altyapısının en dikkat çeken isimlerinden bir tanesi de Mustafa Kapı. A Milli Takım formalarının tanıtıldığı lansmanda da yer alan 16 yaşındaki futbolcu, altyapıdaki müsabakalarda adeta göz kamaştırıyor. 10 numara bölgesinde oynayan oyuncu, bu sezon çıktığı 24 resmi maçta 15 gol attı, 17 de asist yaptı.

Recep Gül, Gökay Güney, Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi isimleri de milli takımlara veren Galatasaray, uzun vadede bu oyuncuları A Takım kadrosunda kullanmayı planlıyor. Sarı kırmızılılar bu kapsamda eski futbolcularını da altyapı kadrolarında değerlendiriyor. Necati Ateş ve Gökhan Zan gibi isimler Galatasaray'ın genç kadrolarıyla yakından ilgileniyor.


Bir çocuğun hayali gerçekleşti ☺👏👊 @mustafakapii

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Galatasaray
#Mustafa Kapı
#Ahmet Sivri
6 years ago