|

Vladimir Petkovic İsviçre Milli Takımı ile anlaştı

Lazio'dan ayrılması beklenen teknik direktör Vladimir Petkovic, İsviçre Milli Takımı ile sözleşme imzaladı.

İha
00:00 - 23/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 21:34 - 23/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Vladimir Petkovic İsviçre Milli Takımı ile anlaştı
Vladimir Petkovic İsviçre Milli Takımı ile anlaştı

İsviçre Futbol Federasyonu'nun resmi açıklamasına göre Petkovic, 1 Temmuz 2014 tarihinde İsviçre Milli Takımı'ndaki görevine başlayacak ve görev süresi 1 yıl olacak. Vladimir Petkovic'in kontratı, takımı Euro 2016'ya götürebilmesi halinde bir yıl daha uzayacak.

Petkovic'in Lazio'dan ayrılması ise an meselesi. İtalyan basınına göre Lazio Başkanı Claudio Lotito, Vladimir Petkovic'le sözleşme feshi için bir araya gelecek.

Hafta sonu oynanan ve Lazio'nun 4-1 yenilgisi ile sonuçlanan Verona karşılaşmasının ardından Başkan Lotito, "Böyle bir sarsıntı gerekiyordu, bu şekilde devam etmek mümkün değildi" açıklamasında bulunmuştu ancak Petkovic, "Görevim hakkında herhangi bir şüphem yok, şu anda önümüzdeki İnter maçını düşünüyorum" demişti.

Lazio'da Petkovic'in yerine düşünülen isimler arasında Murat Yakın ve Aykut Kocaman olsa da İtalyan basınına göre takımı sezon sonuna kadar Edoardo Reja'nın çalışması ihtimali daha ağır basıyor. 68 yaşındaki Edoardo Reja daha önce Lazio'yu 2010-2012 yılları arasında çalıştırmıştı.

10 yıl önce