|

Dünya yıldızı Hleb Konyaspor''da

Konyaspor''un yeni transferi Alexander Hleb, dün sabah şehre ayak bastı; akşam da 1 yılı opsiyonlu 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Törende konuşan Hleb, ''Birlikte güzel günler göreceğiz'' temennisinde bulundu

.
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:19 - 5/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Dünya yıldızı Hleb Konyaspor''da
Dünya yıldızı Hleb Konyaspor''da

Süper Lig ekibi Torku Konyaspor, dünyaca ünlü yıldız Alexander Hleb ile dün resmi sözleşme imzaladı. Ön protokol imzaladığı yıldız futbolcuyu dün sabah kente getiren Konyaspor yönetimi, akşam saatlerinde ise sözleşme imzalattı. Bir dönem Arsenal ve Barcelona forması da giyen 32 yaşındaki yıldız, Konya Havalimanı''nda yeşil-beyazlı yönetici ve taraftarlarca karşılandı. Ardından sağlık kontrolünden geçirilen Hleb, akşam ise tesislerde sözleşme imzaladı.

1 yılı opsiyonlu 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Belaruslu oyuncu, imza töreninde yaptığı açıklamada ''Konya büyük bir şehir ve gelmeden önce yaptığım araştırmalarda tipik bir Türk şehrinden daha çok Avrupalı bir şehir izlenimi oluştu. Bana gösterilen yaklaşım ve ilgi imza atmamda ve burayı tercih etmemde en büyük etkendi. ''Şu kadar gol atacağım'' veya ''Şu kadar asist yapacağım diye özel bir hedefim yok. Burada olduğum süre içerisinde takımımın başarısına en fazla katkıyı nasıl sağlarım tek düşüncem bu olacak. Birlikte güzel günler göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Orta saha mevkisinde oynayan ve attığı gollerle Arsenal''de yıldızı parlayan Hleb''in yeşil-beyazlıların Antalya''da yapacağı devre arası kampında takıma dahil olacak.

Konyaspor 11. durağı

Yıldızı Stuttgart ve Arsenal''de parlayan Hleb, kariyerinin ilk yıllarında D.Minsk, BATE ve Stuttgart formaları giydi. Arsenal''den sonra 1 yıl Barcelona''da ter döken 32 yaşındaki yıldız, 19 kez giydiği Barcelona formasıyla gol dahi bulamadı. 4 takıma kiralık giden Hleb, son olarak BATE Borisov''da görev yapıyordu.


10 yıl önce