|

Yıldızlar kazandırmaz

Takımlarda Türk olanlar dahil oyuncuların çoğunun Avrupa'dan geldiğine dikkat çeken Beşiktaş Teknik Direktörü, “Futbolun ekonomisi ön plana çıktığı için dışarıdan oyuncu alıyoruz. Bu dönemde marka değerini tam yakalayamayız. Yıldız transferi yerine Arda Turan gibi yıldız üretmeliyiz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/07/2015 Pazar
Güncelleme: 03:05 - 19/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni sezon öncesi transferden, takımın form durumuna; şampiyonluktaki rakipleri G.Saray ve Fenerbahçe'nin yaptığı takviyelere kadar birçok konuya değindi. Yeni sezonda yapmak istediklerini anlatan tecrübeli teknik adam, Türk futbolunda hep konuşulan marka değerinin henüz tam olarak sağlanmadığını belirterek, “Dışarıdan alınan pahalı oyuncularla takımın ve ülkenin marka değeri olacağını düşünmüyorum” dedi. Arda Turan gibi oyuncular üretmeleri gerektiğinin altını çizen Şenol Güneş, “Henüz o konuda istediğimiz seviyede değiliz. Türkiye'de futbol adına tesislerin oynanan maç sahalarının daha güzel olması sevindirici bir olaydır. Ama altyapılar henüz benim düşündüğüm manada yeterli olduğunu söyleyemem. Bize baktığınız zaman takımlarımızın çoğunda Türk olanlar da dahil Avrupa'dan gelen oyuncular olduğunu görüyoruz. Hepimiz yapıyoruz. Transfere bağlı olarak çok yabancı alıyoruz, yarışta önde olmak için, futbolun ekonomisi ön plana çıktığı için dışarıdan oyuncu alıyoruz. Bunların yapıldığı bir dönemde yarışta marka değerini tam yakalayamayız” ifadelerini kullandı.



YAPISAL REFORM GEREKİYOR


Kulüplerin ekonomik olarak büyümesinin futbola henüz yansımadığını kaydeden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kulüplerin yapısal bir reform yapması gerekiyor. Federasyonun kulüpleri bu konuda denetlemesi gerekiyor. Ben sadece şunu söyleyebilirim ; imkanlar içerisinde iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Ama bu imkanları daha da geliştirebiliriz. Ekonomik girdilerin fazla olması futbolun fazla gelişmesini ortaya getirmez. Fazla girdiler daha fazla borçları ortaya çıkartıyor. Bu da çok büyük bir problem. Son yıllarda baktığımızda birçok kulübümüz büyük transferler yapıyor, yapabilirler ama o şekilde de oyuncu üretmeleri gerekiyor. 'Yıldızlar maç kazandıracak' diye bir şey yok.”



Lider oyuncular belirleyeceğiz


Yetenekleri olan oyuncular var; iyi niyetli çalışkan oyuncular var. Takım olgusunu geliştirmek istiyorum. Biz bir takımız ve bütün oyuncular bu takımın bir parçası olarak kendini görmeli. Önce onu yerleştireceğiz. Onun içerisinde gruplara bölersek defans, orta saha, forvet dahil her grubun kendi içinde kendi lideri veya kendi konumunu yönetebilecek aynı zamanda diğer arkadaşlarına destek olacak oyuncuları ön plana çıkarıp bir bütün haline getirmek istiyoruz.



Bir değişim yaşayacağız


Çalıştığım takımlar yarışacaktır, yarışmalıdır, önde de olmalıdır. Bu konuda da bazen başarısız sonuçlar aldığınız zaman eleştiriler gelecektir. Bir değişim yapmak istiyorum oyuncularıma ve takıma. Sonucu yakalamayan bir takım olsak bile oyuncuların gelişimi ile beraber hem oyuncu değerleri hem kulüp değerleri artabiliyor. Tüm oyuncular bu ligi ve Avrupa Ligi'ni taşımalı. Genel felsefemiz o.



Her mevkide iki oyuncu


Kadroyu her mevkide iki oyuncu olabilecek şekilde dizayn edeceğiz. Şu an onu tamamlamış değiliz. 1 Eylül'e kadar transfer gelişmeleri olabilir. Giden olabilir, gelen olabilir. Ama şunu arzuluyorum; kalacak olan tüm oyuncular görev aldığı zaman görevini iyi yapmalı, almadığı zaman da beklemeli, tekrar hazır olmak için de çalışmalı. Yapacağımız iş budur, çok basit ve anlaşılabilir bir durum var ortada.



Kazanmaya oynayan bir Beşiktaş...

“Ben her maça kazanmak için çıkacağımızı söylüyorum. Hazırlık maçı da olsa kazanmak isteyeceğiz. Belki hatalarımız olacak, belki doğrularımız olacak. Oradan da dersler çıkararak sezon başında ligle beraber başlayan, UEFA ile başlayan, her maçını kazanan, kazanmak için en güzel futbolunu oynayan, herkesin beğeni ile izlediği bir takım olmak istiyoruz. Bu beğeni de


sonuca yansısın istiyoruz.”







#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Avrupa Ligi
9 yıl önce