|

Android Q yüz tanıma ve karanlık mod ile geliyor

Android Q ile Face ID benzeri bir yüz tanıma, uygulama güncellemelerini geri alma gibi özellikler geliyor. Android 10 güncellemesi sadece bir tatlı adından çok daha fazlasını getirecek. Android Q, Mayıs ayında gerçekleşecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak.

Yeni Şafak
16:48 - 28/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 16:57 - 28/01/2019 Pazartesi
Google her yıl Google I/O etkinliklerinde yeni Android tanıtımını gerçekleştiriyor.
Google her yıl Google I/O etkinliklerinde yeni Android tanıtımını gerçekleştiriyor.

Google, Android Q güncellemesiyle beraber birçok büyük yeniliği getirmeye hazırlanıyor. İlk olarak iPhone X ile kullanılmaya başlayan Face ID benzeri bir yüz okuma sistemi geliyor. Bunun dışında karanlık mod, uygulama güncellemelerini geri alma özelliklerinin de yeni güncelleme de kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

XDA Devolopers'ın aktarmış olduğu bilgiler doğrultusunda, Android Q ile birlikte kullanıcılara Face ID benzeri bir yüz tanımlama sistemi sunulacağı belirtildi. Sızdırılan kodlarda söz konusu bu özelliği doğrulayan XDA, bunun haricinde ise bu özelliğin sadece yüz tanımlama ile sınırlı kalmayacağını da müjdeledi.

Geliştirilen yazılım sayesinde, tıpkı Apple'da olduğu gibi bu yüz tanımla sistemininde de satın almalarda gerçekleştirebileceğimizi belirten XDA, yeni Android güncellemesi ile birlikte kullanıcıların güvenliği daha üst seviye taşıyacaklarını da özellikle vurguladı.

Geçtiğimiz güncelerde Google Pixel 3 XL'a yüklü olan Android 10'un görsellerini paylaşan XDA, bu özellikten de bahsetmişti. Ancak, söz konusu bu özelliği Pixel 3 XL'ın yeterli donanımı olmamasından dolayı aktif edemediğini belirten XDA, bu sistemin 2019 amiral gemilerinde kullanılacağını belirtmişti.

#Android Q
#Google
#Google I/O
5 yıl önce