|

Apple hisseleri çakıldı

Apple CEO’su Tim Cook’un, yatırımcılara son çeyrekteki gelir beklentilerini düşürdüğünü söylemedi piyasaları olumsuz etkiledi. Teknoloji devinin hisse fiyatları yüzde 9 oranında düştü ve bu sert düşüş şirketin piyasa değerini 75 milyar dolar azalttı. Tim Cook bu krizin ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşından kaynaklandığını belirtti.

Yeni Şafak
10:52 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 10:56 - 4/01/2019 Cuma
Diğer
Apple 20 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdü.
Apple 20 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdü.

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin, Çin ekonomisindeki zayıflamadan ve beklentilerden düşük iPhone satışlarından etkilendiğini açıklamış ve bunun sebebi olarak ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret gerginliklerini göstermişti.

Apple hisselerinin fiyatı, Perşembe günü Wall Street'in açılışı sonrasında yüzde 9 oranında değer kaybetti. Yaşanan bu sert düşüş şirketin piyasa değerinden 75 milyar doları silip götürdü. Çarşamba akşamı borsa kapanışı sonrasında Apple'ın gelir tahminlerini revize ettiğini duyurması ile birlikte teknoloji devinin hisselerinde büyük bir düşüş yaşanacağı kendini belli etmişti.


Apple CEO'su Tim Cook yatırımcılara gönderdiği mektupta, 29 Aralık'ta sonra eren 2019 mali yılının ilk çeyreğinde -yani 2018 yılının dördüncü çeyreğinde- 84 milyar dolar gelir elde etmeyi beklediklerini açıkladı. Şirket daha önce 89 milyar dolarlık bir gelir öngördüğünü açıklamıştı. Apple'ın gelir beklentilerini revize etmesi Perşembe gününün ilk saatleri ile birlikte piyasalara yansıdı.

#Apple
#teknoloji
#Tim Cook
5 yıl önce