|

Apple Türkiye'deki iPhone fiyatlarını indirecek

Apple CEO’su Tim Cook ülkemizdeki iPhone fiyatlarının düşeceğini açıkladı. Türkiye’deki iPhone satışlarının bir önceki yıla oranla 700 milyon dolar azaldığına dikkati çekti.

Yeni Şafak
09:29 - 30/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 09:32 - 30/01/2019 Çarşamba
Diğer
Apple Store'da barkodu okutulan bir iPhone.
Apple Store'da barkodu okutulan bir iPhone.

2018 yazında bir anda artan döviz kurlarıyla beraber iPhone fiyatları da büyük oranda yükselmişti. Apple CEO’su Tim Cook bazı ülkelerde para biriminin değerine göre fiyatlandırmayı güncelleyeceklerini açıkladı.

Reuters’a röportaj veren Cook, “iPhone fiyatlarını yerel düzeyde daha tüketilebilir bir hale sokmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.


Cook röportajında Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelere de değinerek Türk lirasının dolar karşısında son bir yılda yüzde 33 değer kaybettiğini dile getirdi. Ayrıca Apple’ın Türkiye’deki satışlarının da geçtiğimiz yıla oranla 700 milyon dolar azaldığını da söyledi. Cook aynı zamanda Hindistan, Rusya ve Brezilya gibi ülkelerde de yerel para birimlerinden doğan sorunların olduğunu belirtti.

Kur krizi yaşayan ülkelerde fiyatların ne zaman düşeceğini açıklamadı. Apple CFO’su Luca Maestri fiyat indiriminin servis ücretleri için geçerli olmayacağını duyurdu.

#Apple
#iPhone
#Akılı telefon
#Tim Cook
5 yıl önce