|

Keops Piramidi'nin sırrını çözdü

Antik dünyanın yedi harikasından ayakta kalan tek yapı olan Keops Piramidi bir diğer adıyla Büyük Giza Piramidi bir kez daha gündeme geldi. Büyük Giza Piramidi bir kez daha mercek altına alındı ve yapının tasarımı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Yeni Şafak
14:25 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:30 - 26/02/2018 Pazartesi
Diğer
Mısır Piramitleri
Mısır Piramitleri

Antik dünyanın en gizemli yapılarından biri olarak görülen Keops Piramidi'nde bilim dünyasını şaşırtan bir keşfe imza atıldı. ABD'li mühendis Glen Dash, Keops Piramidi'nin tasarımının ardındaki sırrı çözdüğüne inanıyor.

  • Günümüzden yaklaşık 4 bin 500 yıl önce inşa edilen Keops Piramidi'nin tepesi orantısız olsa da kuzey, güney, doğu ve batı ana yönleri son derece kusursuz biçimde tasarlanmış. NTV'de yer alan habere göre Dash, Keops Piramidi'nin tasarım sırrını bulduğunu açıkladı.

Sonbahar ekinoksuyla açıkladı

İddiasıya bilim dünyasının gündemine gelen Dash, Keops Piramidi'nin tasarımının ardındaki gizemi, son derece basit bir açıklamayla yani Sonbahar ekinoksuyla açıklıyor. Dash, Keops Piramidi, Kefren Piramidi ve Kızıl Piramit'in ana yönlerinden saat yönünün tersine doğru döndürüldüğünün altını çiziyor.

Dash, bu teorisini doğrulamak için ekinoks esnasında ahşap bir platform kullandı ve gölgenin ucu düz bir şekilde, doğu-batı yönünde mükemmel bir doğrultuda ilerledi. Dash'ın iddiasını içeren makalesi The Journal of Ancient Egyptian Architecture'da yayınlandı.

#Mısır
#Giza
#Piramit
6 yıl önce