|

Redmi yeni telefonlarında MIUI arayüzünü kullanmayı bırakabilir

Tahminler, Xiaomi ve Redmi'nin bugüne kadar ortak kullandığı MIUI arayüzünün bundan böyle yalnızca Xiaomi tarafından kullanılacağı yönünde. Yani aslında Redmi yeni bir karar alarak tamamen kendine has bir arayüz geliştiriyor. Önümüzdeki süreçte çıkacak olan yeni Redmi modellerinde MIUI görmek mümkün olmayabilir.

Yunus Emre Şahin
15:47 - 12/10/2021 Salı
Güncelleme: 15:45 - 12/10/2021 Salı
Yeni Şafak
MIUI 13
MIUI 13

Xiaomi ve Redmi akıllı telefonlarda 10 yılı aşkın süredir aktif olarak kullanılan MIUI arayüzü, bundan böyle sadece Xiaomi tarafında yer alacak gibi görünüyor. Zira söylentiler Redmi'nin artık MIUI arayüzünü kullanmayı bırakacağını gösteriyor. Redmi'nin tamamen kendi arayüzünü geliştireceği de belirtilenler arasında.

Yeni arayüzün farkı ne olacak?

Redmi'nin özel arayüzünün en büyük avantajı tamamen kendine has bir sistem geliştirebiliyor olması. Yani aslına bakılırsa bu noktada MIUI'nin üzerine ek detaylar geleceği belirtiliyor. Tabii şirketin Xiaomi'yi bir kenara bırakıp farklılaşmak için böyle bir adım atacağını tahmin etmek hiç de zor değil.

MIUI'nin yakında büyük bir güncelleştirme alacağı herkes tarafından biliniyor. Ancak tahminler, MIUI 13'ün artık Redmi akıllı telefonlarda yer almayacağı yönünde.

#xiaomi
#redmi
#xiaomi arayüz
#redmi arayüz
3 yıl önce