|

Telefona gelen bu virüslü mesajı sakın açmayın

Telefonlara gönderilen virüslü içeriklerde artış yaşanıyor. Bazı markalar adına 'indirim kampanyası, hediye çeki ve kuponu' içeren kısa mesajlar, telefonlara virüs bulaştırıyor ve tüm rehbere otomatik olarak dağılıyor. WhatsApp üzerinden gönderilen bu mesajlara karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Yeni Şafak
16:48 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Virüslü WhatsApp mesajları rehberdeki tüm kişilere otomatik olarak dağılıyor.
Virüslü WhatsApp mesajları rehberdeki tüm kişilere otomatik olarak dağılıyor.

Son dönemde telefonlara gönderilen virüslü mesajlar sayısında bir artış yaşanıyor. Art niyetli kişiler, özellikle markalar üzerinden bu işlemi uyguluyor ve telefonlara bu sayede virüs bulaştırıyor.

Dolandırıcıların kullandığı yöntem oldukça basit: Türkiye’de popüler olan bazı mağazaların adına sözde hediye çeki gönderiliyor ve kuponu alabilmek için bir bağlantı gönderiliyor. İşte o bağlantıya tıklandığında söz konusu virüs telefona bulaşıyor ve aynı içerik rehberdeki tüm kişilere gönderiliyor.


Söz konusu içeriğin çok fazla yayılması ve şikayet gelmesinin üzerine Gratis tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Farklı mecralarda Gratis adı kullanılarak yapılan kampanya ve duyurulara itibar etmemenizi önemle rica ederiz” ifadeleri kullanıldı ve söz konusu olay hakkında kanuni işlemin başlatıldığı belirtildi.


Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde aynı virüslü içerikler Media Markt ve Migros adına da atılmıştı. Gelişmeler üzerine bu iki mağaza zinciri tarafından da açıklama yapılmıştı.

Siz değerli müşterilerimizin dikkatine! pic.twitter.com/f1oX6VNNo8

#Telefon
#Virüs
#Mesaj
7 yıl önce