|

WhatsApp yedekleme konusuna yeni çözümler getiriyor

WhatsApp, sohbetleri yönetmek ve yedeklemek isteyenler için bir dizi yeni özellik getiriyor. Bunlar arasında kategorik bazda seçimler geliyor. Kullanıcılar şu anda test edilen bu yapıyla birlikte metin mesajlarını, fotoğrafları, videoları ya da sesli içerikleri yedekleyip yedeklememeyi seçebiliyor. Ayrıca yedek boyutları da her alt kategori için ayrıca görülebiliyor.

Yunus Emre Şahin
12:34 - 14/10/2021 Perşembe
Güncelleme: 12:31 - 14/10/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Teknoloji
Teknoloji
Apple
bugüne kadar ne yazık ki
WhatsApp
yedeklerinde
Uçtan Uca Şifreleme
sunmuyordu. Evet; bir şifreleme var ama bu noktada
Apple
kendine has bir çözüm sunuyor. Bu da istenildiği durumlarda yedeklerin çözülebileceği ve verilere ulaşılabileceği anlamına geliyor. Yeni güncelleme ise mesajların gönderici ve alıcı arasında şifreli şekilde kalmasını sağlıyor.

Yeni rapor,
WhatsApp Beta'da
yedekleme türlerinin seçilebileceğini gösteriyor. Yani aslında bu sayede mesajlar, kullanıcı ayar dosyaları, fotoğraf, ses, video ya da dokümanlar seçilerek yedekleme yapılabilecek. Bu da yedekleme konusunda kullanıcılara bir özgürlük sunacak. En önemli ayrıntılardan biri ise
yedeklemedeki
dosya boyutlarının görünüyor olması. Yani aslında az önceki kategoriler arasından boyuta bakarak yedekleme yapmak mümkün hale geliyor.
Google Drive
şu anda
WhatsApp
yedeklemeleri için sınırsız depolama alanı sağlıyor. Ancak bu yılın başlarında fotoğraf yedeklemeleri için sınırsız alan konusu son buldu. Benzer bir karar gelecek sene
WhatsApp yedekleri için de
geçerli olabilir.
#whatsapp
#whatsapp yedekleme
#whatsapp yedekleri
#whatsapp beta
#whatsapp icloud yedekleme
#whatsapp nasıl yedeklenir?
3 yıl önce