|

Windows 8 tarih oldu!

Microsoft, Windows 8 desteğini sonlandırdı.

Yeni Şafak ve
11:04 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Microsoft bahar temizliğine tam gaz devam ediyor. Kısa süre önce web tarayıcısı Internet Explorer 8, 9 ve 10 sürüm numaralı eski versiyonlarını emekliye ayıran yazılım devi şimdi de Windows 8 desteğini

.



Bunun pratikteki karşılığı artık W8'e yönelik güncelleme desteğinin kesilmesi ki güvenlik güncellemelerini alamayacak oluşu da W8 tabanlı bilgisayarları adeta bir güvenlik açığı yuvası haline getirecek.



Tavsiyemiz Windows 10


Eğer W8 kullanıyorsanız yapmanız gereken ya 8.1'e ya da daha da iyisi doğrudan W10'a yükseltmeniz. Hem malum sürüm yükseltmeleri zaten ücretsiz. Windows 10'a karşı antipatiniz varsa da Windows 7'ye geri vites yapmanız gerek. Ama bize sorarsanız bunu düşünmeyin bile. W10'a alışmanız biraz vakit alıyor ama alıştıktan sonra W7'nin yüzüne dahi bakmayacağınızı garanti ediyoruz.



Bu arada 8.1'e destek 2023'e kadar sürecekken, W10'un 2025'e kadar yolu var. W7'nin uzatılmış desteği ise 2020'ye kadar devam edecek. Bunun sebebi tahmin edeceğimiz gibi halen oldukça popüler oluşu.



Yükseltmeyi nasıl yapacağız?


Eğer W8 kullanıyorsak Windows Mağazası'na gidiyor ve 8.1 güncellemesini yüklüyoruz. Herşeyi kendisi hallediyor zaten bizim tek yapmamız gereken diskimizde 4GB veya üzeri boş alan olduğuna dikkat etmek.



8.1'e geçtikten sonra buradan da 10'a yükseltmek için yapmamız gerekense

, artık hangi versiyonunu istiyorsak onu seçmekten ibaret.






#microsoft
#windows 8
#windows 10
#işletim sistemi
8 yıl önce