|

Yeni iPhone’lar daha büyük bataryaya sahip olacak

2019’da tanıtılacak olan iPhone modellerinin bataryalarının daha büyük olacağı açıkladı. Kullanıcılarının en büyük sorununa kulak veren Apple’ın yeni modellerde bir önceki modellere nazaran daha büyük kapasiteye sahip batarya kullanacağı ve ters kablosuz şarj özelliğini kullanacağı belirtildi.

Yeni Şafak
12:21 - 2/04/2019 Salı
Güncelleme: 12:31 - 2/04/2019 Salı
Yeni Şafak
iPhone XS ve XS MAX modellerinde batarya kapasitelerinin değişeceği belirtiliyor.
iPhone XS ve XS MAX modellerinde batarya kapasitelerinin değişeceği belirtiliyor.

Yeni iPhone’ların bataryaları daha büyük olacak. Apple iPhone cihazlarına yıllardır rakiplerine nazaran daha düşük batarya yerleştiriyor. Buda yüksek fiyat karşılığı iPhone satın alan kullanıcılarını oldukça rahatsız ediyor. Çünkü iPhone modellerinden her hangi bir modeli kullanan kullanıcılar şarj aletlerini de çoğu zaman yanında taşımak zorunda kalıyor. Fakat Apple, iPhone XR, XS ve XS MAX modellerinde söz konusu sorunu bir nebze gidermek için cihazlarına yüksek mAh değerlere sahip bataryalar yerleştirerek satışa sundu.


2019 YILINDA TANITILACAK İPHONE BATARYALARI DAHA BÜYÜK OLACAK!

Apple’a yönelik analiz ve tahminleri ile tanınan Ming-Chi Kuo, 2019 yılında tanıtılacak iPhone modellerinde bir önceki modele göre daha büyük bataryaların bulunacağını belirtti. Buna ek olarak ilk Huawei Mate 20 Pro modelinde görünen ve daha sonrasında Samsung’un Galaxy S10 modelinde karşımıza çıkan ters kablosuz şarj teknolojisinin yeni iPhone modellerinde de olması bekleniyor. Hal böyle olunca yeni iPhone modellerinin batarya kapasitelerinin bir hayli artması gerektiği ifade ediliyor.


Belirtilene göre iPhone XS MAX’te 3174 mAh batarya bulunuyor. XS MAX’in yerini alacak modelde ise 3491 mAh ile 3650 mAh arasında bir batarya yer alması bekleniyor. Diğer taraftan iPhone XS modeli ise 2658 mAh’lık batarya kapasitesine sahip. XS’in yerini alacak modelin de 3189 mAh ile 3222 mAh arasında bir bataryaya sahip olacağı belirtiliyor. Apple’ın uygun fiyatlı modeli XR’ın bataryası hakkında ise şimdilik bir açıklama bulunmuyor.

Şunu da belirtmekte fayda var. Apple’ın geliştirdiği iOS yazılımı birçok yeteneğinin yanı sıra batarya kullanımı konusunda da oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Apple bu yazılım sayesinde düşük kapasiteli bataryalara rağmen kullanım süresi bakımında rakiplerine yetişmeyi başarıyor.

#Apple
#iPhone
#Batarya
5 yıl önce