|

Tunceli Seçim Sonuçları 2024 - Tunceli Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Tunceli Oy Oranları Sonuçları

Tunceli Seçim Sonuçları Yenişafak'ta! Seçim yasaklarının sona ermesinin ardından il il, ilçe ilçe oy oranları ve 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları canlı olarak Yenişafak seçim 2024 sayfası üzerinden takip edilebilecek. Aynı zamanda illerin ve ilçelerin geçmişe ait seçim sonuçları da yine Seçim 2024 sayfasında olacak. Tunceli seçim sonucu anlık olarak yenisafak.com’da olacak. İşte Tunceli 2024 seçim sonuçları canlı takip linki ve anlık sonuçlar ile ilgili detaylar…

10:33 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:56 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Tunceli seçim sonuçları
Tunceli seçim sonuçları
2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Tunceli Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Tunceli Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

Tunceli Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Tunceli Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları 2024

  • AK PARTİ- Erkan Eroğlu
  • CHP- Ali Mustafa Çelik
  • DEM Parti- Cevdet Konak
  • İYİ PARTİ- Eser Köse
  • SAADET- Muhammed Nedim Sadak

Tunceli 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

TKP - Fatih Mehmet Maçoğlu %32,77

HDP- Nurşat Yeşil %28,21

CHP-Yusuf Kenan Aydın %20,6

AK PARTİ- Gökhan Arasan %14,1

Tunceli İlçeleri

Tunceli Merkez

Mazgirt

Nazımiye

Ovacık

Pertek

Pülümür

Tunceli Hakkında

Tunceli, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir il merkezi olup, Munzur Dağları'nın eteklerinde konumlanmıştır. Tarihî olarak Dersim olarak bilinen şehir, doğal güzellikleri, zengin kültürel mirası ve etnik çeşitliliğiyle öne çıkar. Munzur Vadisi Milli Parkı gibi doğal alanlar, trekking ve doğa sporları için popüler destinasyonlardır. Ayrıca, Munzur Festivali gibi etkinliklerle yerel kültür ve geleneklerin yaşatıldığı bir platformdur. Ekonomisi tarım, hayvancılık ve ormancılığa dayalıdır. Tunceli, aynı zamanda tarihî ve kültürel yapılarıyla da zengindir; Pertek Kalesi, Mazgirt Kalesi ve Munzur Baba Türbesi gibi tarihi eserler ilgi çeker. Son yıllarda şehir, turizm potansiyelini artırmak için altyapı çalışmaları ve tanıtım faaliyetlerine odaklanmıştır.



#Tunceli seçim sonuçları
#Tunceli yerel seçim seçim sonucu
#Tunceli seçim sonuçları 2024
#Tunceli oy oranı
#Tunceli oy sonuçları
1 ay önce