|

Uşak Seçim Sonuçları 2024 - Uşak Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Uşak Oy Oranları Sonuçları

Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK, Uşak ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Uşak seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Uşak seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Uşak oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

10:51 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 13:33 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Uşak seçim sonuçları
Uşak seçim sonuçları
Uşak yerel seçim sonuçları
2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Uşak Belediyesi ve 17 ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Uşak Seçim Sonuçları 2024 Oy Oranları

Uşak Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Uşak Seçim Sonuçları 2019 Oy Oranları

AK PARTİ- Mehmet Çakın %39,1

İYİ Parti- Muhammet Gür %37,7

MHP- Muhammet Fatih Erdoğan %10,7

CHP- Asım Kalelioğlu %10,3

SAADET- İbrahim Dağgeze %1,23

Uşak'ın İlçeleri

Uşak Merkez

Banaz

Eşme

Karahallı

Sivaslı

Ulubey

Uşak Hakkında

Uşak, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan tarihî ve kültürel bir şehirdir. Antik dönemlerden günümüze kadar uzanan zengin tarihi mirası, şehrin önemli bir turistik cazibe merkezi olmasını sağlar. Uşak, özellikle halı ve kilim üretimiyle tanınır; el dokuması halılarıyla ünlüdür. Ayrıca, şehirde madencilik faaliyetleri de önemlidir, özellikle mermer üretimiyle bilinir. Kültürel açıdan da zengin olan Uşak, tarihi camileri, hanları ve köprüleriyle tarihî bir dokuya sahiptir. Ayrıca, Ulubey Kanyonu gibi doğal güzellikler de ziyaretçilerin ilgisini çeker. Uşak, sanayi ve ticaretin yanı sıra eğitim alanında da önemli bir merkezdir ve Uşak Üniversitesi'ne ev sahipliği yapar.



#Uşak seçim sonuçları
#Uşak yerel seçim seçim sonucu
#Uşak seçim sonuçları 2024
#Uşak oy oranı
#Uşak oy sonuçları
1 ay önce