|

DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş: Ne kadar oy alırsam alayım adaylıktan çekilmeyeceğim

Hüseyin Berk
20:08 - 13/03/2024 Çarşamba
Güncelleme: 20:29 - 13/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş, katıldığı canlı yayında, 'yeteri kadar seçim çalışması yapmaması ve seçimlere birkaç gün kala CHP adayı İmamoğlu'na destek için yarıştan çekilecek' iddialarına yanıt verdi. "Ne kadar oy alırsam alayım adaylıktan çekilmeyeceğim" diyen Beştaş, "Çekileceğim yarışa da girmem. Son güne kadar çalışmamızı yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP ve DEM Parti arasındaki yıllardır süregelen ittifak, yerel seçimler öncesinde 'kent uzlaşısı' denilerek resmiyete dökülmüştü. Uzlaşı kapsamındaki görüşmeler sonucunda, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Ali Gökmen‘in adaylığı geri çekilirken, yerine DEM Parti'ye yakınlığıyla bilinen Ahmet Özer aday gösterilmişti.

Yaşananlar sonrasında DEM Parti'nin İBB adayı Meral Danış Beştaş'ın 'yeteri kadar seçim çalışması yapmaması' ve 'seçimlere birkaç gün kala CHP adayı İmamoğlu'na destek için yarıştan çekileceği' iddiaları ayyuka çıkmıştı.

Beştaş, katıldığı Habertürk TV canlı yayınında kendisine konu hakkında yöneltilen soruya yanıt verdi.

DEM Parti İBB adayı Beştaş: Ne kadar oy alırsam alayım adaylıktan çekilmeyeceğim

CHP ile ilçelerde yaptıkları ittifaka ilişkin konuşmaktan kaçınan ve bilgi sahibi olmadığını belirten Beştaş, kent uzlaşısı konusunun artık kapanan bir konu olduğunu söyledi.

"Ne kadar oy alırsam alayım adaylıktan çekilmeyeceğim"
diyen Beştaş,
"Çekileceğim yarışa da girmem. Son güne kadar çalışmamızı yürüteceğiz.
" ifadelerini kullandı.

"DEM seçmeninden İmamoğlu'na kayma yok"

"İmamoğlu’na DEM Parti seçmeninden bir kayma var mı?"
sorusunu da yanıtlayan Beştaş,
"Daha dün Burcu Köksal ayrımcı bir açıklama yaptı. Buna tepkiyi görüyoruz. Bu anlamda bir kayış gözlemlemedim"
dedi.
Beştaş açıklamasında şunları söyledi:

"Adaylıktan da çekilmeyeceğim. Pusulada kalıyorum. Doğru bu konuşuluyor, işin kötü tarafı halk arasından da soruluyor. TV'lerde tartışılıyor, 3-5 gün kala çekilecek deniyor. Buradan söylüyorum, çekilmeyeceğim. Çekileceğim yarışa da girmem. Ne kadar oy alırsak alalım son güne kadar çalışmamızı yürüteceğiz. Sandık güvenliğinin sağlanması için gayret göstereceğiz. Seçmenlerimizden destek bekliyoruz."



#Meral Danış Beştaş
#DEM Parti
#CHP
#İstanbul
#Ekrem İmamoğlu
1 ay önce