|
Altı üstü 1 puan değil

Öteye beriye dokunmadan öncelikle büyük hassasiyet gösterip, son günlerde yapılan kutlamalarda silaha değil, birbirine sarılan Trabzonsporlular’a kocaman bir alkış ve teşekkürle yazıya başlayalım.

Hani merhum Kayahan’ın ünlü şarkısı ‘Bizimkisi bir aşk hikayesi’ şarkısını söylerken bizim buralarda aşkı içinde tutarak konuyu Trabzon’a bağlayan kesim var ya, işte onlardan bahsediyorum. Trabzon’un aşk, gerisinin hikaye olduğundan dem vuran bu şehrin insanı, duyarlılığını koruyarak haftalar önce başlattığı şampiyonluk turlarına devam ediyor.

Oynanan maça bağımlı hafta içi yazısı yazmasam da Adana’da gördüklerim oyun formasyonunu değil ama oyun sonrasının psikolojisinin ne denli değerli olduğuydu.

Anadolu’da pek de alışık olmadığımız mükemmel bir tribün coşkusu altında oynanan karşılaşmada Trabzonspor erken bulduğu gollerle kazandı ve geldi işi 1 puana dayadı.

İçeride, dışarıda tüm maçlarını basın tribününden izlediğim bu takım için sezon başından beri tecrübeli oyunculardan kurulu olduğunu belirtip, Uğurcan’ın yanı sıra Hamsik ve Bakasetas gibi milli takım kaptanlarının da yer aldığı bir ekip telaş yapmaz, paniklemez vurgusu yapıyordum.

Ama gelin görün ki iş benim penceremden göründüğü gibi değilmiş…

Adana Demirspor maçının bitiş düdüğü ile birlikte adeta boşalan yay gibi sahanın içinde yığılıp kalan oyuncuları görünce gerçekten hayret ettim. Ve o an başarılan işin çok daha zor ve değerli olduğunu anladım.

Bu panik ortamına teknik adamların girdaba kapılır gibi kapılmamasının mümkün olmayacağını düşündüm.

Bu nedenle şimdi diyorum ki;

Bu kalan 1 puanın bakmayın rakam tablosunun ilk sayısı olduğuna.

1, 1 olalı bu kadar değerli olmamıştı.

Trabzonspor, hafta sonu bu 1 puanı almak için Antalyaspor karşısına çıkacak. Biz işi sakın,

“İlk mağlubiyeti aldığımız Antalyaspor’dan rövanşı da alalım” noktasına getirip o yanlışın içine girmeyelim.

Bu puan altı üstü 1 puan değil.

Bu 1 puan aslında; kavgaları, ezilmişlikleri, terk edilişleri, ötekileştirilmeleri ve daha nicesini içinde barındırıyor.

Bu 1 puan; bir devrin kapanıp, bir devrin yeniden açılacağı milat olacak.


#Trabzonspor
#Antalyaspor
#Anadolu
2 yıl önce
Altı üstü 1 puan değil
Maçın adamı Livakovic
Barış sonuç vermeyince savaş kaçınılmazdır
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed