|
İstanbul dünya sınavına doğru

Dünya Serbest ve Grekoromen Güreş Şampiyonaları 12-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu''nda yapılacak. Milli takımlarımız kendi evimizde yapılacak olan bu zorlu sınavlar için aylardır yurt içi ve dışı kamplar, uluslararası turnuvalar ve bir çok önemli hazırlıklar ile şampiyonaya bilenmekte. Türk spor tarihinde kendi evimizde yapmış olduğumuz dünya şampiyonalarında bu güne kadar serbest stilde 1957 ve 1994 olmak üzere 2 kez takım halinde dünya şampiyonluğumuz bulunmakta. Genel başarımız ise Serbest stil.

1951-1954-1957-1966-1994 tam 5 kez takım halinde dünya şampiyonluğu kazanırken, grekoromen de ise 2006 ve 2009 yılları olmak üzere 2 kez dünya şampiyonluğu kazanmış durumdayız. İstanbul''daki bu zorlu şampiyonada bizleri temsil edecek Anadolu''nun yiğit aslanları da belli oldu. Greko Romen stilde: 55 kiloda Ayhan Karakaş, 60 kiloda Mustafa Sağlam, 66 kiloda Şeref Tüfenk, 74 kiloda Selçuk Çebi, 84 kiloda Nazmi Avluca, 96 kiloda Cenk İldem ve 120 kiloda da Rıza Kayaalp yer alıyor.

Serbest stilde ise, 55 kiloda Ahmet Peker, 60 kiloda Ersin Çetin, 66 kiloda Ramazan Şahin, 74 kiloda Batuhan Demircin, 84 kiloda Serdar Böke, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda Fatih Çakıroğlu yer alıyor. Türk güreş tarihinde ferdi bazda en fazla şampiyon olan rekortmen sporcumuz 4 dünya şampiyonluğu ile Hüseyin Akbaş olurken, Mustafa Dağıstanlı (3), Hamza Yerlikaya (3) kez şampiyonluk kazanan diğer sporcularımız oldu. Grekoromen de son yıllardaki performansımıza göz attığımızda iyi konsantre olma ve iyi kuralar ile şampiyonluğun en büyük adayı olacaktır. Bunun yanı sıra serbest stilde ise tecrübeli isimlerinde olması ve 3-4 yıldır iyi bir performans sergileyemeyen Olimpiyat Şampiyonu Ramazan Şahin''in de kadroda yer alması ile takım halinde ilk üç derecede şampiyonayı bitirirse çok iyi bir iş yapmış olur. Yani özetle: Hedef Greko''da şampiyonluk, serbest stilde ise ilk 3 içinde olmak. Son söz olarak: Bu dev organizasyondan yüzümüzün akı ile çıkmak için var gücü ile çalışan bütün teknik ekip ve değerli güreşçi kardeşlerimi kutluyorum. Türk tarihinin en başarılı tek kulvarı Ata sporumuz güreşin bu değerli temsilcilerine tüm Anadolu yürekten inanmakta ve güvenmekte. Temennimiz altın madalyalar ve takım halinde başarılar ile tüm Türkiye''yi sevince boğmak. Tuttuğunuz altın olsun, haydi rastgele.

13 yıl önce
İstanbul dünya sınavına doğru
Kara dinlilerle milletin savaşı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü