|
Suni gürültüye Avrupa aynası

Süper Lig’de sona yaklaştıkça tansiyon yükselmeye başladı. Aslında bu durum bu sezona has bir şey değil. Her sezon bu dönemlerde dozaj yükselir, yönetimler taraftarlarını konsolide etmek için ayarsız söylemlerde bulunmaya başlar. Bu da ortamı, tarafları fazlasıyla gerer. Genelde bu durumlar derbi öncesine denk getirilir ki, futbolu yönetenleri etki altına alma stratejisi uygulanır. Genelde de tutar.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurulları ipin ucunu kaçırıp, çifte standart uyguladığı için kimseye yaranamaz hale gelir. Bakın TFF’nin kalan birkaç destekçisinden biri G.Saray’dı. F.Bahçe-Kasımpaşa maçından sonra TFF’yi istifaya davet ederek onlar da isyan bayrağı kaldırdı. Nalıncı keseri gibi herkes kendine yontuyor. Oysa TFF ve kurulları işini yazılı kurallara göre yapsa bu kadar gürültü çıkmayacak. Özellikle bu sezon sadece 2 takımın federasyonuymuş gibi hareket ediyorlar. Bu ligde 20 kulüp var. Ancak Beşiktaş’a 15 gün sonraya randevu verirken, çat kapı TFF’ye giren başkanlar oluyor. Mesela Süper Kupa maçı için ligin ertelenmesi gerekiyor. Bu maçı Trabzonspor-Kayserispor oynasaydı, pazar gününe koyup ligi erteleyecek miydiniz? Tabii ki hayır. O yüzden hem hakem kararlarında hem de genel uygulamalarda "Aman koltuğumu korumak için ikisini karşıma almayayım" derseniz, işin sonunda kimseye yaranamazsınız.


En son konu İcardi meselesi. Şayet İcardi bu hareketi yapmadıysa ve emin değilseniz neden PFDK’ya sevk ettiniz ve 1 maç ceza verdiniz? Eğer İcardi bu hareketi yaptıysa bu hareketin karşılığı 1 maç mıdır? Burada bile kurallara göre değil tarafların gönlünü hoş etmeye yönelik hareket ediliyor. Bu işler böyle olmaz. Futbol böyle yönetilmez. Bu ortam kulüp yöneticilerinin de elini güçlendiriyor, kendilerine kolayca destekçi bulabiliyorlar. Ancak gerçekle yüzleşmemiz bir Avrupa maçında oluyor. Bakın en pahalı futbolcusu 5 milyon Euro olan bir takım, gelip ligin liderine futbol dersiyle ağır bir mağlubiyet aldırıyor. Benzerini farklı mağlubiyetlerle Avrupa’da bu sezon F.Bahçe ve Beşiktaş da yaşadı. Ancak Sparta Prag maçı net olarak aynamızdı. Çünkü burada havanda su dövüp kendi suni kavgalarımızı yaparken, Avrupa’da rekabet etmek istediğimiz takımlar “futbol adına organizasyonu nasıl daha iyi yaparız” üzerine kafa yorup, uyguluyorlar. Bizim; adına futbol dediğimiz ortamımıza ise yine hüsran, yine esmer günler düşüyor!

#Spor
#Futbol
#Ergin Aslan
2 months ago
Suni gürültüye Avrupa aynası
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî