|
Öteki şimdiki zaman

"Polonya"nın Lodz kentinde, 24 yaşındaki bir anne adayı, tahminî doğum tarihinin iki hafta öncesinde aşırı derecede alkol alması sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Hayatî tehlike bulunduğundan sezaryenle doğum gerçekleştirildi. Yapılan testte minik bebeğin kanında 4,5 promil oranında alkol bulunduğu saptandı."

"Küçük yaşta şöhrete ulaşan ve bunu kaldıramayarak eroin bağımlısı haline gelen sinema oyuncusu Macaulay Culkin, şimdi de aşırı sigara tüketimiyle gündemde. 32 yaşındaki oyuncunun günde 60 civarında sigara içtiği ve bu sebeple akciğer kanseri riski taşıdığı söyleniyor."

"İç çamaşırı markası Victoria"s Secret"in modellerinden Kylie Bisutti, dinî inançlarından dolayı modelliği bıraktığını açıkladı. Bisutti yaptığı açıklamada; "Sömürülüyordum. Kendimi seks işçisi gibi hissediyordum... 53 kilogram olmama rağmen sürekli şişman olarak görülüyordum. Tanrı kalbimdekileri çok geç olmadan değiştirdiği için minnettarım" dedi."

"Ünlü oyuncu Lindsay Lohan, mahkeme tarafından verilen 90 günlük rehabilitasyon cezasını çekmeye hazırlanıyor. Ünlü yıldız, bavulunu hazırlarken çektiği fotoğrafı Instagram"da hayranlarıyla paylaştı. Lohan, fotoğrafın altına "90 gün 270 kıyafet" notunu ekledi."

"Google"ın yıl sonunda piyasaya sürmeyi amaçladığı gözlüklerin başlattığı mahremiyet tartışmaları sürüyor. Google Glass adı verilen gözlükler, dahili belleğinin yanı sıra, bulut depolama sayesinde bulunduğunuz çevreden sınırsız fotoğraf ve video çekimi yapmanızı sağlarken, görüntülediğiniz insanların bundan haberi olmuyor."

"Hacettepe Üniversitesi"nden Endokrinolog Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, dünyada 500 milyonun üzerinde obez, 1.5 milyarın üzerinde ise fazla kilolu yetişkin olduğunu söyledi. Dünyada 40 milyondan fazla okul öncesi çocuğun da aşırı kilolu olduğunu ifade eden Prof. Yıldız"a göre, tablo Türkiye için de hiç iç açıcı değil. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen obezite hızı "endişe" verici seviyelerde."

"Hollandalı bilim adamları yaptıkları bir araştırmayla, kalp hastalıkları riskini arttıran kötü alışkanlıkların beyni de etkilediğini ortaya çıkardılar. Araştırma, alkol ve sigara alışkanlığının 35 yaşından itibaren kullanıcıların beyin fonksiyonlarını zayıflatabileceğini ortaya koydu."

"Malezya"da bir havayolu şirketi, uçağın içine çocukların giremediği "sessiz alan" tasarladı. Uçağın orta kısmında bulunan özel alana 12 yaşından küçük çocukların girmesi yasak."

"Foxconn"da intiharlar yeniden başladı. Apple, Nokia ve Sony gibi dünyanın önde gelen firmalarına parça üreten elektronik firması Foxconn, 2010 yılında 13 çalışanın intihar etmesinden bu yana insan hakları kuruluşlarının "Çin"deki fabrikalardaki çalışma koşullarının sert olduğu" şeklindeki eleştirilerine maruz kalıyor."

"Hollanda ekonomisinin "görünmeyen lokomotifi" olan esrar tüketimi, yerel belediyelerin ilgisini çekiyor. Yüz milyonlarca euroluk esrar pazarına talip olan 14 farklı belediye, yasal olarak esrar üretimi yapabilmek için Adalet Bakanlığı"na resmi başvuruda bulundular."

"Süt, yağ ve kahvenin ardından Venezuela"da şimdi de başka temel ihtiyaçlardan biri olan tuvalet kağıdı sıkınıtısı yaşanıyor. Başkent Caracas"ta son paketlerden birini almayı başaran Manuel Fagundes, "71 yaşındayım ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştım" dedi. Şehirde yaşayan birçok kişi süpermarketlerde kalan tuvalet kağıtlarını alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu."

11 yıl önce
Öteki şimdiki zaman
‘Mutlaka döneceğiz’ ya da Nekbe’dir yaramızın adı
O güne geri dönmek
‘İletişim aklı’
Bir sen bir ben bir de aile
Deprem gerçeği, ekonomi güvenliği ve TOBB Genel Kurulu’ndan yansıyanlar