|
Halıyı boyayan mobilya "İstikbal"i düşündürmüyor

Mobilyalar her zaman sorun olmuyor, çünkü artık 4077 Sayılı Tüketici Kanunu''nun firmalara getirdiği "Garanti Belgesi" yükümlülüğü ciddiye alınmaya başladı. İstanbul''dan Nazik Hanım''ın sorununa bulunan etkin çözüm bunun güzel bir örneği. Tüketicimiz oturma odasındaki halının, bir süre önce yenilediği mobilyaların ayaklarının boyasıyla lekelendiğini söylüyor ve elinde garanti belgesi olmasına rağmen çözüm bulamamaktan yakınıyordu. Kendisine öncelikle, yasal açıdan en çok mobilyasının değiştirilmesini talep hakkı olduğunu anlattık ve maalesef kanunun halısındaki problemi giderip zararını tazmin etme yönünde yeterli olamayacağını hatırlattık.Kanunlar açısından da hakkını araması için kendisine rehberlik hizmetimizi başlatırken, yasal prosedüre yönelmeden önce tüketicimizin mobilyasını satın aldığı İstikbal Mobilya firması ilgilileriyle görüşmek gerekiyordu. Yetkilileri oturma gurubunun ayak kısımlarının bundan böyle boya vermemesi için kapatılacağını, ayrıca tüketicimizin odasındaki halının da tamamen değiştirilerek mağduriyetinin giderileceğini belirttiler. Tüketicinin evrensel hakkı olan zararının tazminini mutabakat yoluyla sağlayan ilgililerinin bu yaklaşımı da örnek olmalı.

DUYDUNUZ MU?

Grip istismar ediliyor

Adana Eczacı Odası 4. Bölge Başkanı Erdoğan Çolak, aşı ithal eden firmaların her yıl grip paniği yaratarak başlattıkları kampanyaların, halk sağlığını tehlikeye attığını öne sürdü. Çolak düzenlediği basın toplantısında, ülkeye döviz kaybettiren ve halk sağlığını tehlikeye atan bu kampanyaların amacının daha çok kâr etmek olduğunu savundu.

Belediye tüketicinin sağlığı için denetimde

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü etliekmek fırınlarını denetledi. Denetimlerde çeşitli fırınlara ceza uygulanırken, bazıları da eksiklikler konusunda uyarıldı. Zabıta Müdürü Acar, Konya''nın etliekmeğiyle meşhur bir il olduğunu hatırlatarak, "etliekmeklerin diğer tüm gıdalar gibi temiz ortamlarda yapılması hem halkımızın sağlığı hem de ilimizin tanıtımı açısından önem taşıyor" dedi.

Baca temizliği zamanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaye Müdürlüğü Yangın Daire Müdürü Yaşar Er, evlerde bacaların mutlaka temizletilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kullanılacak sobaların da TSE damgalı ve üstten yakmalı olmasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.


25 yıl önce
Halıyı boyayan mobilya "İstikbal"i düşündürmüyor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi