|
Alex neden 360 derece dönüş yaptı?
Fenerbahçe''nin adeta sembolü olan bir oyuncu ne oldu da Haziran 2012''den sonra farklı bir kimliğe büründü

Alex''e sorularımız: 9 senedir Fenerbahçe formasını şerefle taşıdın, Fenerbahçe tarihinde en çok gol atan ve asist yapan yabancı futbolcusu olarak tarihe geçtin. Yaşadığın örnek aile hayatıyla herkesin sevgisini kazandın. Vefalı ve cefalı Fenerbahçe seyircisinin, ''I Love You Alex'' tezahüratına ismini yazdırdın. 2010-2011 futbol sezonunda takım kaptanına yakışan davranışların ile hem başkanına hem idarecisine hem de herkese karşı dimdik durarak teknik direktör Aykut Kocaman ile takıma sahip çıktın. Fenerbahçe''de oynadığın futbol sezonlarında hak ettiğin transfer ücretlerini kuruşuna kadar helal olarak aldın. Adeta Fenerbahçe''nin sembolü oldun. Bu hizmetlerin için yaklaşık 50 yıllık Fenerbahçeli olarak bizlerin sevgisini hak eden Kaptan Alex''e ne oldu da Haziran 2012 tarihinden sonra 360 derecelik değişiklik meydana geldi? Bununla ilgili kulağımıza gelen duyumları kamuoyu nezdinde Alex''e sormak istiyorum.

"Şike davası sana göre politik mi?" sorusuna "Bu soruyu es geçmek istiyorum. Eğer yanıt verirsem ya Aziz Yıldırım''ın yanında ya da komşusu olurum" cevabını neden verdin?

Haziran 2012 tarihinde tatile çıktığın Bodrum''da kimler ile yemek yedin, diyalog kurdun?

Tercüman Samet''in iş ortağının Murat Kapki olduğunu biliyor muydun?

Murat Kapki ile bu tarihten sonra yakınlaşman arttı mı?

Bütün bu diyaloglardan sonra 2012-2013 sezonu başlayınca teknik direktör Aykut Kocaman ile neden bazı problemler meydana geldi?

Taraftarların büyük desteği ile çıktığın Sivasspor maçında kaçırdığın yüzde yüz 2 golden sonra 70. dakikada oyundan alınınca Aykut hocaya yaptığın hareket sana yakıştı mı?

Biz Müslüman Türk milletinin bilmediğin bazı özelliklerini sana anlatmak istiyorum. Türk milleti asla vefasızlık yapmaz. Hizmetleri hiçbir zaman unutmaz. Ama 3 önemli unsura da çok değer verir. Bunlar:

1- Ailene ihanet etmeyeceksin

2- Ekmek yediğin yere ihanet etmeyeceksin

3- Vatanına ihanet etmeyeceksin.

İkinci vatanın olan Türkiye vatandaşları Allah nasıl hatayı affederse, hatayı anlayıp edilen özrü kabul eder ve affeder.

Kocaman''ın yanlışları!

Aykut Hocaya sorularımız:

Aykut hoca; 2012-2013 sezonu başladığından bu yana yaptığımız her maçta neden çok kolay goller yedik? Oyuncu değiştirmek için neden son dakikaları tercih ettiniz? Takım başarılı oynadığı maçlarda o başarılı takım kadrosunda neden ısrarcı olmadınız? Takım kadrosunu meydana getiren ilk 11 ile 18 kişilik kadroda neden değişik oyuncularla sahaya çıktınız? Maçlardan sonra hatalarınızı analiz yapıp değerlendiriyor musunuz? Önemli maçlardan önce neden soyunma odasından son çıkan olmuyorsunuz? Oyun içinde yapılan hataları anında tespit edip futbolcuları neden uyarmıyorsunuz? Ayda bir kere de olsa spor basını ile neden iletişim kurmuyorsunuz? Deplasmanlardan gece geç saatlerde dönüldüğü zaman takımı neden tesislerde dinlendirip sabah evlerine göndermiyorsunuz? Futbolcularla devamlı diyalog kurup onların sosyal ve psikolojik hayatlarını neden kontrol altına almıyorsunuz? Bu suallerimi sizin samimiyetinize inanarak ve başarılarınızı arzu ederek soruyorum. Çünkü siz başarıya layık, karakterli bir kardeşimizsiniz.

Milli Takım''da başarının sırrı: 4-3-3

Sayın Abdullah Hocaya:

Milli takımımızın en kritik maçı yarın akşam deplasmanda oynayacağı Hollanda maçıdır. Bu maçta başta teknik direktör Abdullah Avcı olmak üzere milli takıma başarılar dileriz. Abdullah hocanın göreve başlamasından bu yana 6 ay geçti.

Avrupa Şampiyonası''ndan önce Avusturya kampında ve diğer milli maçlarda takımımızın çok başarılı bir çizgi yakaladığına şahit olduk. O başarıyı analiz ettiğimizde milli takımın Barcelona ve İspanya milli takımının oynadığı 4-3-3 düzeni ile oynaması bana göre başarının en önemli unsuruydu.

Bu sistemde ana faktör orta göbek üçlüdür. Selçuk, Mehmet Topal ve Emre''den oluşan üçlüde orta göbekte Mehmet Topal, geri dörtlünün önünde oynayarak sibop vazifesi yaparken Selçuk''un sağdan Emre''nin soldan hücuma katılması bir bütünlük oluşturmuş, bunlara geri dörtlünün sağ koridorunda oynayan Gökhan veya Halil''in hücuma katılmaları ile sol koridorda yer alan Hasan Ali veya Hakan''ın ayak uydurmaları rakip üzerindeki baskıyı artırmıştı. İleri uçta Arda''nın top hakimiyeti, Umut''un deplasmanlı deparlar atarak hücum yapması, Burak''ın da randımanının artmasıyla milli takım hem dengeli, hem güzel hem de neticeye giden bir futbol sergilemiş ve neticeye ulaşmıştı.

İnşallah yarın akşam teknik direktörümüz Abdullah Avcı bu özellikleri düşünerek ilk 11''i kurar. Ve göreceksiniz zor geçecek Hollanda maçında iyi netice alınacağı görüşündeyim. Bütün futbolculara ve hocaya yarın akşam için başarılar dileriz.

Zico''nun ayrılmasıyla Avrupa hedefi yıkıldı
Teknik direktör Aykut Kocaman ile sorunlar yaşayan kaptan Alex, eski hocası Zico''nun ayrılmasıyla F.Bahçe''nin ülke içi başarılar hedefleyen bir yapıya büründüğünü söyledi

Men''s Health dergisinin Eylül sayısında kapak yüzü olan F.Bahçe''nin efsane kaptanı Alex, verdiği röportajda sarı-lacivertli kulübün Avrupa''daki başarısızlıklarının nedenini ve 10 numara tabir edilen ofansif orta saha oyuncularının geleceğini anlattı. Alex “F.Bahçe 2004 yılından yani benim geldiğim dönemden itibaren Avrupa''da başarılı olma hedefi olan bir takımdı. Zico döneminin sonuna kadar F.Bahçe bu hedefini sürekli canlı tuttu. Sonuçta Zico ile birlikte Avrupa''da kazanılan başarı varken Zico''nun gidişi ile birlikte bu hedefi yıktı ve ülke içi başarıları hedefleyen bir yapıya büründü. Bu bir plandır. F.Bahçe Avrupa''da başarılı olmayı tekrar planlarsa elbette ki başarılı olacağını düşünüyorum” dedi. 10 numara tabir edilen oyuncu tipinin öldüğü ve hızlı kanat forvetlerinin ön plana çıktığı modern futbol anlayışına da şüpheyle bakan yıldız oyuncu, “Elinizde 10 numara oyuncusu varsa ya o açığınız, 10 numara üzerine oyunu kurmak değil. O 10 numaralı oyuncunun karakterini, oyun kalitesini, tekniğini daha ön plana çıkartacak ve verimliliğini artıracak takımı kuruyorsanız başarılısınız. Fakat bir oyuncu üzerine takımı kurmak benim görüşüme hiçbir zaman uygun olmadı. Bütün başarılar sizin kalitenizle, çalışmanızla ve antrenmanlarınızla birlikte ortaya çıkan başarılardır” diye konuştu. Alex, göz kamaştıran futbol tekniğini çalışmaya borçlu olduğunu söylüyor: “Tekniğiniz size sonradan kazandırılan bir şey değildir. Tekniğiniz ya vardır ya yoktur ama tekniğinizi ortaya çıkarmanız için çalışmanız gerekir” şeklinde konuştu.

STOCH: Kocaman takım için en iyisini düşünür

F.Bahçe''nin Slovak yıldızı Stoch, teknik direktör Aykut Kocaman''ın verdiği kararlara son derece saygı duyduğunu belirterek, “Takımımız için herşeyin en iyisini düşünüyor" dedi. Bbm''den attığı iddia edilen mesajla ilgili haberleri tepki gösteren Stoch, “Bu kadar saçma şeyler nasıl yayılıyor anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Volkan Mersin''i bekliyor

F.Bahçe, ligde 4. haftada Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarına iki günlük iznin ardından başladı. Sarı-lacivertliler 13 futbolcuyla çalıştı. Bir süre takımla çalışan kaleci Volkan Mersin İY maçında oynayacağını söyledi. İdmanda sakatlanan Recep Niyaz çalışmayı yarıda bıraktı.

12 yıl önce
Alex neden 360 derece dönüş yaptı?
Alafranga modernliğinin sonu ve Türkiye bekçilerinin düşüşü
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü