|
Beceriksizlik ve şanssızlık

Dün akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı''nı dolduran Fenerbahçe seyircisinin ne kadar vefakar ve cefakar olduğuna bir kez daha şahit olduk. Maç hızlı bir tempoda başladı. Fenerbahçe kaptan Alex''siz ilk onbirle maça başladı. Oyun fizik ve kondisyon mücadelesi altında geçti. Spartak Moskova takımı sezonu erken açmasından dolayı fizik üstünlüğü oyunda kendisini meydana çıkardı. 6. Dakikada Hasan Ali ve Egemen''in defansif kademeye önem vermemeleri, Fenerbahçe''nin gol yemesine sebep oldu. Dikkat edecek olursak Fenerbahçe yediği gollerde hep kademe hatası yapıyor. Bunun bir evvel teknik direktör tarafından düzeltilmesini bekliyoruz. Yoksa Fenerbahçe bu sezon zor günler geçirir.

Rakibin fizik kondisyonunun üstün olmasına rağmen teknik direktör Aykut Kocaman, takım kaptanı Alex''i oyuna alınca bu futbolcunun duran toplardan yaptığı ortalardan birinde Mehmet Topuz''un kafa vuruşunu tamamlayan Sow''un sayesinde beraberliği yakaladı. Krasiç''in erken sakatlanması Stdoch''un oyuna girmesi, arkasından 68. Dakikada Alex''in oyuna girip, duran topları değerlendirmesi, Cristian''ın bitime 12 dakika kala sahaya girip oyuna hareket getirmesi ve rakibin 10 kişi kalması Fenerbahçe''ye oyunda büyük üstünlük kazandırdı ama şanssızlığından 2 topun direkten dönmesinden dolayı bir türlü galibiyete ulaşamadı. Halbuki Fenerbahçe 2-1''lik avantajı yakalayıp, maçın uzamasını sağlasaydı, tur atlaması daha kolaylaşacaktı.

İşte Moskova''daki maçta yaptığımız hatadan dolayı yediğimiz gol bütün avantajımızı rakibimize kaptırılmasına neden oldu. Ve Fenerbahçe hem şanssızlıktan hem de ilk maçta ve bu maçta yaptığı kademe hatalarından kalesinde goller görerek gruplara çıkmayı kaybetti. Bu kayıp maddi-manevi hem Türk futboluna hem de Fenerbahçe''ye büyük zararlar verdi.

Şimdi yapacağımız en önemli şey takım içinde teknik direktör Aykut Kocaman ile kaptan Alex''in barışmasının devam ettirmek, biran önce takımdaki birlik ve beraberliği sağlamak. Fenerbahçe dün akşam oynadığı arzulu futbolla hepimizin takdirini kazandı ama Türk futbolundaki eksikliği göstererek bize ders verecek bir dönemeçten geçti. İnşallah bundan ders alır ve ilerideki maçlarda aynı hataları tekrarlamayız.

12 yıl önce
Beceriksizlik ve şanssızlık
Haydi kızlar
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…