|
Cimbom"un aklı UEFA Kupası"nda

Dünkü maçları 17.30''a alan Futbol Federasyonu bütün takımlara adeta çile çektirdi. Birçok illerimizde sıcak bir ortamda oynanan maçlarda tempo düşüktü; Altay-Galatasaray maçında da yine düşük tempolu bir futubol oynandı.

İzmir''in kavurucu sıcağında gerek Galatasaray, gerekse Altaylı futbolcular değil top oynamak, yürümekte bile zorluk çektiler. Galatasaray''ın şampiyon olması için yalnızca 1 puana ihtiyacı vardı. Buna karşın Altay da ligde kalabilmek için Cimbom''dan puan koparmak zorundadı. İlk yarıda Galatasaray bir tek gol pozisyonuna dahi giremezken, İzmir ekibi rakip kale önünde sayısız gol pozisyonları yakaladı.

Nitekim bunlardan birinde de golü de buldular. Okan, Hagi, Popescu, Sergen, Hakan Ünsal ve Suat gibi aslarından yoksun bir Galatasaray, sadece ilk yarıda değil, bütün maç boyunca poziyon bulmakta zorlandı. Galatasaray''ın orta sahası olmayınca, pres de yapmayınca Sarı-Kırmızılı takımın gol atması mucizelere kalıyordu.

İlk yarıda Ergün, ikinci yarıda Ahmet bu görevi kaldıramadılar. Ümit ise sağ tarafta çok aksadı. Hakan Şükür, Arif ve Marcio üçlüsüne yeterince pas gelmeyince de bu forvetin işi Allah''a kaldı.

Galatasaray işi son haftaya bıraktı. Ama belli ki, ligden çok önümüzdeki Çarşamba günü Arsenal ile oynayacağı UEFA Kupası finalini düşünüyor. Altay ise, canla başla mücadele etti ve haklı bir galibiyet alarak ligde kalma umudunu son haftaya taşıdı.

٪d سنوات قبل
Cimbom"un aklı UEFA Kupası"nda
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler