|
İçine sindirmek, onurla yaşamak

Bir kısım statükocu yazarın yorumlarına bakarsanız, FP''nin varlığı, Anayasal düzeni tehdit eder bir boyutta seyr ediyormuş!

Ama, bunu da, tam olarak AB için çalışmaların sürdüğü bir ortamı hesablamadan yapıyorlar.

Zira, AB içinde, Türkiye entegre olmayı istediği bir dönemde, "dikensiz gül bahçesi" diye bir mantıkla çözmek mümkün olmaz.

Anayasa değişikliği, AB''nin istediği bir gelişme...

Derviş''in gelişi de bu doğrultuda bir buyruk mesajı taşıyor:

Demokratikleşin, siyasî partiler ile seçim kanunlarını düzenleyin, yollu "tavsiyelerin" olduğu bir ortamdan geçiyoruz.

Fakat, FP''yi, "Siyasal İslam" veya "Radikal İslam" diye bir takım heyecan verici sloğanların içinde gösterip, Avrupa Birliği üyelerinin, Faşist ve Marksist akımlara karşı duyulan tepkilerini doruk noktasına ulaştırmak istiyorlar.

Bunun aksine ise, AB üyelerinin temsilcileri, bu çağda, bu demokratik anlayış içinde, FB gibi tabanı olan ve milyonlarca seçmeni ile Avrupa''da işçi olarak çalışanların "akrabalık" bağlarının, Türkiye insanını nasıl temsil ettiğini, bizim yerli "bağnaz siyasiler" bilmez de, Türkiye''yi Avrupa''nın kucağına atanların "ukalalık"larına kanıp, hedef saptıracağını sanırlar.

Batılılar, bizim toplum yapımızı bizden çok daha iyi bilirler. Hele Avrupa ülkelerinde çalışan ve yüz milyarlarca Mark''lık servetlerinin nasıl ve nerede bloke edildiğini, bizim "korkak bezirginlardan" daha iyi hesap ederler.

Bir İspanya, bir Yunanistan''ın içten içe kaynayan bir sürü sosyal ve siyasal problemleri var. Amma, Batı Trakya''da yaşayan dindaş ve soydaşlarımızın "bizden mutlu" bir hayat sürdüklerini inkar edemeyiz. Bu mutluluğu, niçin bizim halkımız ve partilerimiz yaşamış olmasınlar?

Üçlü iktidar çevreleri, "parti kapatan bir iktidar" olarak Avrupalıların karşısına nasıl çıkacaklar?

Sandıktan çıkamayan veya sandıktan çıktıktan sonra, seçmenin özlemlerini gidermede bir adım ileri gidemeyen bir iktidarın içte siyasal bunalım doğurmakla, ekonomik ve sosyal sorunların üstesinden gelemeyip, iş sarpa sarıp, istikrarsız bir Türkiye görüntüsü içinde ne kadar iktidarda kalabilir ki?

Hele, TBMM''nde baş gösterecek dengesizlik ve hükümet bunalımı ile, "erken bir seçim" korkusu, iktidarı da FP''nin siyasal akibetine endekslemiş durumda...

Son günlerdeki Anayasa değişikliğinin "ivedilik" kazanması da iktidar çevrelerinin bir başka korkusu: FP "fobisi"nden kaynaklı...

23 yıl önce
İçine sindirmek, onurla yaşamak
Senin aklın ermez, bu başka hesap
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?