|
Ah bu ön yargı

"Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen cevizin hepsini kabuk zanneder" özdeyişi ön yargıların gözleri nasıl da kör ettiğinden bahseder. Bu körlük sosyal medyada yine kendini yargısız infaz ve linçleme olarak gösterdi ve Aykut Demir de bundan nasibini aldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da kaptanlık yapan tecrübeli futbolcu, Ankaragücü maçında 'savaşa hayır' tişörtüyle sahaya çıkmayı reddetti. Takım arkadaşlarından farklı bir fotoğraf veren Aykut, bu görüntüsü nedeniyle sosyal medyada ağır hakaretlere maruz kaldı.

Kimse 'Neden?' bile demeden ona karşı saldırıya geçti. Efendimiz'in sünnetini yerine getirmek için sakal bırakan Aykut Demir için görüntüsü üzerinden DEAŞ'çı diyen bile oldu.

Ne yazık... Ne acımasızca bir yaftalamadır bu...


Cevizin özü Aykut Demir'in bir gün sonra gelen açıklamasıyla ortaya çıktı. Halbuki o tişörtü giymeyerek aslında daha büyük bir mesaj vermiş ve ön yargıları yerle bir etmişti. Açıklaması, hakaretleriyle bu denli alçalanlara tokat niteliği taşıyordu.

Aykut Demir yıllardır kan gölüne dönen Orta Doğu'daki vahşete sessiz kalınmasına dikkati çekti ve "Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunları yapıyor. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim vicdanım rahat etmezdi" dedi. "Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acısını paylaşıyorum" diye ekleyerek de duygularını net bir şekilde aktardı.

Verdiği mesaj öyle büyüktü ki Twitter'ın olmasa da vicdanların gündemine girmeyi başardı.

#Aykut Demir
#Erzurumspor
2 yıl önce
Ah bu ön yargı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’