|
Müslüman futbolcuları susturmaya çalışıyorlar

Batı, İsrail'in katliamlarına sessiz kalmayarak Filistin'e destek paylaşımları yapan futbolculara yaptırım uygulamaya başladı. Avrupa liglerinde forma giyen Müslüman futbolcular büyük baskı altında.


Alman ekibi Mainz, Fas asıllı Hollandalı futbolcu Anwar El Ghazi'nin sözleşmesini feshetti. Alman basını, Bayern Münih'te forma giyen Noussair Mazraoui için 'terörü destekliyor' manşeti attı. Hatta, Faslı futbolcunun sınır dışı edilmesi için çağrılar yapıldı. Fransız takımı Nice de Cezayirli futbolcusu Youcef Atal'ı kadro dışı bıraktı. Hedefteki son isim ise Karim Benzema oldu. Filistin'i desteklediği için terörle ilişkilendirdikleri Cezayir asıllı futbolcuyu, Fransız vatandaşlığından çıkarmak ve Ballon d'Or ödülünü geri almakla tehdit ettiler.


Bu futbolcuların tek suçu, yıllardır işgal ettiği toparklarda katliamlar yapan İsrail'e tepki göstererek, "Özgür Filistin" demek. Her seferinde sözüm ona 'Demokrasi ve özgürlük' dersleri veren Avrupa'nın Müslüman futbolculara gözdağı vermeye çalıştığı apaçık. Batılı ülkelerin bu ikiyüzlüğü şaşırılacak bir durum da değil. Yıllardır benzerlerini çokça yaptılar zaten.


Baskılar sonucu paylaşımını silenler de oldu. Aslında bu futbolcuların ellerinde tarihi bir fırsat var. Ya baskılara boğun eğecekler ya da zulme sessiz kalmayan Muhammed Ali gibi efsane olacaklar. Ne güzel demişti Muhammed Ali; "Yetenek sizi yıldız yapar, karakter ise efsane".



#Filistin
#İsrail
#Karim Benzema
6 ay önce
Müslüman futbolcuları susturmaya çalışıyorlar
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri