|
Pedri bizde olsa yedek otururdu

Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Galatasaray, Kupa 2'de Şampiyonlar Ligi ayarında takımlara karşı verdiği mücadeleyle 'Avrupa Fatihi' unvanının hakkını verdi.

Sarı-kırmızılılar, dünya devi Barcelona karşısında takdire şayan bir mücadele sergiledi. Çeyrek final biletini güçlü rakibine kaptırsa da, maçı izlerken herkese büyük bir hayal kurdurmayı başardı. Öyle ki İspanyol basını, Barcelona'nın İstanbul'da acı çekerek turladığını yazdı.

Barcelona'nın genç yıldızı Pedri'den de söz etmeden olmaz... Aslantepe'deki maçta kenardaki Xavi'nin saha içindeki aklı gibiydi. Takımının bütün ataklarını şekillendiren 19 yaşındaki futbolcu, attığı şık golle de güzel futbolunu taçlandırdı. Maç sonu Messi benzetmesine, "Kendimi onunla kıyaslamam delilik olur" karşılığını vererek, futbolu kadar mental olarak da formayı ne kadar hak ettiğini gösterdi.

Peki bizim takımlarımızın kadrosunda Pedri olsaydı ne olurdu? Böylesine bir çeyrek finale yükselme maçını muhtemelen yedek kulübesinden takip ederdi. Ve 'geleceğin yıldızı olacak' denilerek şu bahaneler sıralanırdı:

-Oyuncumu korudum

-Pişmesi lazım

-Fiziksel olarak hazır değil

Sonrası da malum; yok olup silinen bir yığın yıldız adayı...

Hiç kimse beni Türkiye'de Pedri kadar yetenekli bir oyuncumuz olmadığına inandıramaz. Büyük ihtimalle öylesine bir yeteneğimiz bir yerlerde belki de amatör bir takımda kendini göstermeye çalışıyor. Sorun; onu görmekte, bulup parlatmakta...

Fatih Terim yıllar önce, "Messi Türkiye'de olsa cüce der, dalga geçerdik" itirafında bulunmuştu. Umarım artık bunları aşar ve ülkemizdeki 'Pedri'leri Türk futboluna kazandırabiliriz.

#Galatasaray
#Barcelona
#Pedri
2 yıl önce
Pedri bizde olsa yedek otururdu
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi