|

Aksoy: Ege'nin incisi futbolla markalaşacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, futbolun kentlerin markalaşmasında büyük bir unsur olduğunu söyledi. İzmir kulüplerinin geçmişleri başarıyla dolu olduğunu belirten Aksoy, "Yönetime geldiğimizde spora önem vereceğiz" dedi.

Aa
00:00 - 27/02/2009 Cuma
Güncelleme: 16:06 - 27/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
Aksoy: Ege'nin incisi futbolla markalaşacak
Aksoy: Ege'nin incisi futbolla markalaşacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy, İzmir takımlarının Süper Lig'de yer almamasına dikkati çekerek, "Türk futbolunu İzmir yönetiyor, ama İzmir bu resmin içinde maalesef yok. Bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, İzmir'in Süper Lig'de temsil edilmemesinin kent insanında hayal kırıklığına neden olduğunu ve gururunu kırdığını söyledi. Avrupa kupalarında Türkiye'ye başarı yaşatan ilk takımların İzmirli takımlar olduğunu, bu takımların Türk futbolunun önünü açtığını vurgulayan Aksoy, "İzmir kulüplerinin geçmişleri başarılarla dolu. Bu kulüplerimizi canlandırmamız lazım. Bunu futbol adına değil İzmir halkı için yapmalıyız. İzmir halkının kırılan onurunu onarmak için yapmamız lazım" dedi.

Futbolun kentlerin markalaşmasında büyük bir unsur olduğunu vurgulayan Aksoy, Sivas'ın, Trabzon'un, Kayseri'nin futbolla daha da bir ön plana çıktığını, İzmir'de tarihi çok eskiye dayanan birçok kulübün asıl sahneden geri plana çekildiğini, bu takımları destekleyerek hak ettikleri yerde bulunmalarını sağlayacaklarını ifade etti.


İZMİR'İN MARKALAŞMASI FUTBOLLA OLACAK

İzmir'in Türk futbolunun altyapısını oluşturduğunu, altyapının da desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu: "İzmir, Türkiye'de futbolun önünü açan kenttir. Avrupa'da sonradan İstanbul takımlarının yaptığı şeyleri biz İzmir olarak çok önceden yaptık. Bunların tanığı benim, gidip seyrettim maçları. Ama şimdi maalesef yokuz. Türkiye futbolunu İzmir yönetiyor, ama İzmir bu resmin içinde yok. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Belediye yönetimine geldiğimiz zaman spor çok önemli konularımızdan biri olacak. İzmir'in markalaşması futbolla mümkün olacağı için yapılacak destekler çok önemli. Takımlarımızı destekleyip yukarı çıkarmamız lazım. Altyapıyı desteklememiz lazım. Hem ilçe belediyelerimiz hem büyükşehir belediyemiz, diğer güçlü kuruluşlarımız, iş adamlarımızla ele ele vererek İzmir'in ortak amacı olarak bunu belirlemeli ve bu konuda ciddi adımlar atmalıyız. İzmirliler futbolu sevdiği için ve sahneden ayrılmanın İzmirlileri üzdüğü için bunu gidermemiz lazım."


İKİ YENİ STADA İHTİYACIMIZ VAR

Alsancak Stadı'nın işlevini kaybettiğini, Atatürk Stadı'nın ise kapasite olarak yüksek olmasına karşın herhangi bir müsabaka izlemek için elverişli olmadığına dikkati çeken Aksoy, "İzmir'in ciddi olarak iki stada ihtiyacı var.Bunları yapmamız lazım" dedi.

Sporu yalnızca futbolla sınırlı tutmamak gerektiğini, voleybol ve basketbolda İzmir'in başarılı takımlarının bulunduğunu dile getiren Aksoy, bu takımların da desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Universiade oyunları sonrasında İzmir'in spor tesisleri kenti haline geldiğini, bu tesislerin yeterince kullanılması gerektiğini belirten Aksoy, şöyle devam etti:"Sporun gençliğe ve her yaştaki insana getirecekleri var. Önleyeceği tehlikeler, getireceği faydalar var. Bütün bunları düşünerek belediyenin de katkısıyla spor okulları programları, çeşitli spor organizasyonları yapılabilir.Gençler, öğrenciler, yaşlılar, hastalar için spor programları yapmamız lazım. Mesela kardiyoloji hastalarının programlarını doktorlarından alıp doktor nezaretinde salonlarımızda belli saatlerde bunu uygulayabiliriz. Basketbola, karateye, tekvandoya, masa tenisine, tenise yatkın sporcular ayırt edilebilirse belediye imkanlarıyla bunlar tesislere götürülür orada ya belediyenin sağladığı veya gençlik spor müdürlüğünün yetkin antrenörle bunlar eğitilebilir. Örnek köyde örnek tesislerimiz var bunları kullanmalıyız. Tesislerimizi yetenekli sporcular geliştirecek ve İzmir'den şampiyonlar çıkaracak programın parçası olarak değerlendirmeliyiz."


15 yıl önce