|

Güzelyurt'taki kilise cami ilgi bekliyor

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde bulunan St.Gregorıus Church adlı kilise cami ilgi bekliyor. Kilise camiye ilk kez gelen vatandaşlar, turistlerin de ziyaret ettiği tarihi mekâna gereken önemin verilmesini istiyor.

Cabir Turğut
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 13:20 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Güzelyurt'taki kilise cami ilgi bekliyor
Güzelyurt'taki kilise cami ilgi bekliyor

Türkiye'nin en güzel turizm beldelerinden biri olan Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki St.Gregorıus Church adlı kilise cami ilgisizlikten ve bakımsızlıktan dökülüyor. Her gün çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen kilise camide iki önemli sorun ön plana çıkıyor. Halen cami olarak ibadete açık olan tarihi mekanın içindeki tavan kısımları rutubetten kavlayıp dökülmeye başladı. Edinilen bilgiye göre St.Gregorıus Church adlı kilise cami en son 2008 yılında vakıflar tarafından restore ettirildi ancak 5 yıllık bakım ve onarım süresinin dolmasından dolayı tavan kısmındaki badana bölümlerinde rutubetlenme ve kavlama meydana geldi.

YÜRÜYECEK YOL YOK

Öte yandan yine kilise caminin önünde insanların yürüyebilecekleri bir yolun bulunmaması da hayretle karşılanıyor. Kilise camiye ilk kez gelen vatandaşlar, turistlerin de ziyaret ettiği tarihi mekâna ulaşabilecek bir yolun olmamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, 'Bizler kilise camiyi görmek için ilk kez buraya geldik. Ancak camiye girene kadar beton yığınları harç gibi şeylerin üzerinde yürümek zorunda kaldık. Bu kadar tarihi değeri ve önemi olan yerin önüne 50 metre asfalt atılmaz mı veya taş döşenmez mi? Burada daha önce kilise camiyi ziyaret gelen yabancı bir bayan turistin ayağının kırıldığını ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Gerçekten üzücü ve acı bir durum. Gerek Güzelyurt ilçesi yetkilileri gerekse vakıf yetkililerinden rica ediyoruz. Lütfen kilise camiye ve çevresine gereken önemi versinler' diye konuştu.


10 yıl önce