|

İngiliz Büyükelçi Bursa'ya hayran kaldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İngiltere Büyükelçisi Nick Baird'i Tarihi Belediye Binası'nda ağırladı. Büyükelçi Nick Baird, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği Bursa'ya övgüler yağdırdı.

A.Hulusi Gürbüzol
00:00 - 13/03/2008 Perşembe
Güncelleme: 17:43 - 13/03/2008 Perşembe
Yeni Şafak
İngiliz Büyükelçi Bursa'ya hayran kaldı
İngiliz Büyükelçi Bursa'ya hayran kaldı

Başkan Hikmet Şahin'i, tarihi belediye binasında ziyaret eden Büyükelçi Baird, daha önce iki kez turist olarak geldiği Bursa'nın, heyecan verici bir kent olduğunu söyledi. Modernlik ile tarihi özelliklerini bir arada taşıyan Bursa'nın aynı zamanda dinamik bir ekonomik yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Baird, Bursa'nın Türkiye ile İngiltere arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel bağların gelişmesinde de payının büyük olacağını kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Türkiye ile İngiltere arasında tarihin derinlerine giden çok güzel birlikteliklerin bulunduğunu hatırlatarak, bugün de İngiltere ile her alandaki yaklaşımlara açık olduklarını belirtti. Bursa'da faaliyet gösteren 250 firmanın İngiltere'ye ihracat yaptığını ifade eden Başkan Şahin, "İngiltere, Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında üçüncü, en çok ithalat yapılan ülkelerde ise sekizinci sırada yer alıyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in İznik çinisi ve Bursa'yı tanıtan bir kitap armağan ettiği İngiliz Büyükelçisi Nick Baird, görüşmenin ardından Tarihi Belediye Binası'nı gezerek, anı defterini imzaladı.

16 yıl önce