|

Sahan Şirehan'a bakan çıkarması

Sahan Gurubu'nun geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te faaliyete geçen ve tarihi Şire Hanı'da bulunan Sahan Şirehan Restoran'a bakanlar çıkarma yaptı. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarihi yapıda incelemeler yapara Tahir Tekin Öztan'ı kutladı.

Ahmet Yavuz
00:00 - 24/03/2009 Salı
Güncelleme: 17:38 - 24/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Sahan Şirehan'a bakan çıkarması
Sahan Şirehan'a bakan çıkarması

Türk mutfağının dünyaya açılmasında önemli bir yer tutan Sabah Restoranlar zincirine en önemli halkaları arasında yerini kısa süre içerisinde alan ve ünlü Antep Mutfağını kendi vatanında sunan Sahan Şirehan Restoranı bakanlar ziyaret etti. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu Milletvekilleri Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Şehitkâmil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ve bürokratlar tarihi handa yapılan restorasyonlarla ilgili olarak Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan'dan bilgi aldı. Bakan Şimşek "Atıl durumdaki önemli bir kültür varlığının restore edilerek kullanıma açılması Türk turizminin gelişmesi açısından olduğu kadar dünyayı kasıp kavuran kriz ortamında yüzlerce insana iş sahanı açılmasının sağlanması önemsenecek büyük bir yatırımdır. Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum. Gaziantep mutfağının yeni nesillere aktarılması açısından da Sahan Şirehan önemli bir yer tutacaktır" dedi.


TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Sahan Restoranlar zincirinin Türkiye genelinde Gaziantep Mutfağıyla tanındığını ve önemli bir marka kurum olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyorum. Türk tarihi için önemli bir yapı olan Şirehan ve Yemiş Hanı'a yeni bir işlevle hayat vermiştir. Atıl durumdaki kültürel değerlerimizin ekonomiye katma değer olarak kazandırılması elbette taktire şayandır. Türk turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığım bu abide eserlerin ve sağladığı büyük istihdamla birçok insana iş ve aş kapısı olan Sahan Şirehan Restoran'ın hayırlı olmasını diliyorum. Antep mutfağının unutulmaz lezzetteki yemeklerinin de sunulduğu bu güzel yapı kültür, tarih ve mutfağın birleştirildiği nostaljik bir eser haline gelmiştir" dedi.

Sahan Şirehan Restoran'ı ziyaret ederek incelemelerde bulunan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberlerindeki milletvekillerine Antep yöresinin geleneksel yemekleri sunuldu.



15 yıl önce