|

Vali Ahmet Kara Kağızman'ı ziyaret etti

Kars Valisi Ahmet Kara Kağızman'da ki kurumları ziyaret etti. Vali Kara ilk olarak Kağızman kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Şuayip Gürsoy'dan ilçe ve faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Uğur Bilen
00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Vali Ahmet Kara Kağızman'ı ziyaret etti
Vali Ahmet Kara Kağızman'ı ziyaret etti

Yapılan faaliyetler hakkında izlenimlerde bulundu. Vali Kara'ya burada ilçenin yöresel tatları olan köme (cevizli sucuk) ve ilçede yetişen meşhur uzun elma ikram edildi. Kara Kaymakamlıktaki ziyaretlerinin ardından Kağızman Belediyesi'ne geçerek Başkan Mehmet Alkan'ı makamında ziyaret etti. Burada ilçenin ihtiyaçları ve sorunları hakkında bilgi alan Vali Kara buradan da yeni yapılacak olan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını gezdi. 2006 yılında Kağızman tugayının lav olması il boşalan ilçe jandarma komutanlığına ait binanın emniyet müdürlüğüne tahsis edilmesi, bakım ve onarımı için beklenen binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Kağızman'da görev yapan Sarıkamış'a ait geçici iç güvenlik taburundaki askeri personeli ziyaret eden Vali Kara burada ziyaretçi defterini doldurdu. Vali kara daha sonra Tabur Komutanı Yarbay Serdar Karabinali ve subay ve ast subaylarla bir süre sohbet etti. Vali Kara tabur ziyaretinin ardından Refik Cesur İlköğretim Okulu pansiyonu ve Yatılı Bölge Okulu'nu ziyaret etti. Vali Kara okulları ziyaretinde ilk olarak yemek hane ve mutfakları denetleyerek öğrencilerimizin sağlığını her zaman için en önemli husus olduğunu söyledi. Kaymakam Gürsay'a okulların sürekli kontrol altında tutularak sağlığa ve temizliğe dikkat edilmesi hususunda hassasiyet gösterilmesini söyledi. Vali Kara, bir süre okul bahçesinde bulunan öğrencilerle konuşup dertlerinin ve sıkıntılarının olup olmadığını sordu.

15 yıl önce