|
* Türkiye saldırgan öyle mi! Siz bu ülkeye işgal orduları çağırırsınız. * ABD’nin ne işi var Dedeağaç’ta? Hadi açık sırlarınızı konuşalım. Saçınızı başınızı yolacaksınız!

CHP’li Ünal Çeviköz; “Mavi Vatan AKP iktidarının dış politikayı askerileştirmesine yardımcı oluyor” diyor. Çünkü, egemenlik haklarının ötesinde bir alanı kapsıyormuş.

“Siz Mavi Vatan diye 200 kilometreye uzanan bir alanı kendi egemenlik alanı olarak görürseniz saldırgan ve yayılmacı görüntü verirsiniz” diyor.

Türkiye’ye emperyalist diyor, yayılmacı diyor, saldırgan diyor.

Kime karşı? İşte orada duralım. Mavi Vatan’dan, Türkiye’nin kendini savunma biçiminden, güç yükselişinden kimler rahatsızsa bu CHP’li vekil onların masasından konuşuyor.

Hangi ülkeden, hangi ilkeden, hangi vatandan konuşuyor demeye gerek var mı artık?

Peki Türkiye niye saldırgan? Bunlar için mi? Açık konuşun. Sizi rahatsız eden bunlar mı?

Türkiye; ABD ve İsrail’in; İran sınırından Akdeniz’e uzatmaya çalıştığı o koridoru, o haritayı yok ettiği için mi saldırgan?

Fransa ve Yunanistan ile birlikte bütün Batı’nın bizi Akdeniz’de boğarken Libya ile deniz yetki anlaşması imzaladığı için mi saldırgan? ABD ve bütün Batı, Doğu Akdeniz’e yerleşirken buna izin vermediği için mi saldırgan?

ABD ve Avrupa; Ege adalarını füze üssüne dönüştürürken, Dedeağaç’ta bile Türkiye’ye karşı askeri üs kurup yığınak yaparken, bunlarla mücadele ettiği için mi saldırgan Türkiye?

Artık şehirlerimizde bombalar patlamadığı için mi, terörü adresinde vurduğu için mi, ABD, Avrupa ve İsrail’in terör üzerinden saldırılarını durdurduğu için mi saldırgan Türkiye?

Vesayet düzeniniz çöktüğü için mi, 15 Temmuz’da yıkamadığınız için mi?

ABD ve Avrupa başkentlerinden talimatlarla hükümet kurulamadığı için mi, iktidar değiştirilemediği için mi, coğrafyanın her köşesinde onlar için savaşmadığı için mi, Batı düzeni Türkiye’de çöktüğü için mi yayılmacı Türkiye?

15 Temmuz’da ABD ve bütün Batı, FETÖ’yü kullanarak Türkiye’yi dize getiremediği için mi, istediğiniz vesayet dönemi yeniden tesis edilemediği için mi, Türkiye bütün bu saldırılara bir istiklal mücadelesi ile cevap verdiği için mi saldırgan Türkiye?

Zerre akıl yok, düşmanlık var, Gelin açık sırlarınızı konuşalım.

Zerre akıl yok. Dünyada neler olduğunu okuma becerisi sıfır. En iyi yorum bu. Ama gerçek bu mu? Hayır. İyi niyetimizi bir kenara itelim. Tam bir Türkiye düşmanlığı var burada?

Bu ülkeden nefret ediyorlar. Küçülmesini, kendilerine kalmasını istiyorlar. Batılı efendileri ile paylaşmayı, böylece kendi düzenlerini sürdürmeyi umuyorlar.

Dünya yeniden kurulurken bunlara Türkiye’yi içeriden durdurma görevi verilmiş. Hani hep söyleyip duruyoruz ya; “Erdoğan’ı devir Türkiye’yi durdur” neferi bunlar. Bu projeyi kim üretti? Onlara bu görevlendirmeyi kim yaptı? Açık sırlar bunlar.

Haritalar yırtılıp atıldı. Öfkeniz işte bu yüzden!

Evet, doğru, haklı: Türkiye Osmanlı’nın çöküşünden bu yana ilk kez büyük bir güç sıçraması yapıyor. Hesap bozuyor, çizilen haritaları yırtıp atıyor.

Orta Afrika’dan Hazar’a, Libya’dan Afganistan’a her yere uzanıyor. Terörle diz çöktürme planlarının tamamını sıfırlıyor. ABD, Avrupa başkentlerinden dizayn edilen ülke rolünü görmüyor.

Coğrafyada kendisine karşı kurulan cepheleri birer birer devre dışı bırakıp yerine ortak alanlar inşa ediyor. Coğrafya içi çatışma tezlerini bozuyor. Batı’nın 21. yüzyıl yeni sömürge planlarına ardı ardına darbeler indiriyor.

Sizin korkunuz bu.

Saçınızı başınızı yolacaksınız!

Fransız Le Monde gazetesi gibi Batı basınının bile, Türkiye Rusya ve Çin’in AB’nin geleceğini tehdit ettiğini yazması, içerideki vesayetçilere saç baş yolduruyor.

Cin şişeden çıktı. Tarih uyandı, bilinç uyandı, akıl harekete geçti. Hala 20. yüzyılda yaşayanları çıldırtan şey bu. Felaket bir kabus yaşayacaklar. Türkiye ile ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, dünya onların düşündüklerinin tersine dönüyor çünkü.

Büyükelçilik yapmış, Türkiye’yi temsil etmiş bir adamın “Türkiye algısı”na bakar mısınız? CHP’nin Türkiye algısına bakar mısınız? “Sınır namustur” palavraları ile zihin karıştıranların vatan, millet, ülke algısına bakar mısınız?

Peki bu kimin Mavi Vatan’ı?

Oysa bugün Batı içindeki derin bölünmeyi yazacaktım. ABD ve İngiltere’nin yeni kurduğu Pasifik İttifakı’nı tartışacaktım. Çeviköz ve içerideki “Türkiye’yi durdurma ittifakı” için yine de özetleyelim. Bakalım kimler ne tür Mavi Vatanlar için, neler yapıyor.

ABD, İngiltere ve Avustralya arasında AUKUS adıyla Hint-Pasifik bölgesinde yeni bir ittifak kuruldu. Hindistan, Singapur, Yeni Zelanda, Fiji ve Papua Yeni Gine’nin de bu ittifaka davet edileceği söyleniyor. Endonezya, Vietnam ve Güney Kore’nin de adı geçiyor.

Avustralya, Hindistan ve Japonya liderleri ile ABD arasında bu amaçla Washington’da bir toplantı yapılacak.

Fransa’ya darbe, Batı içi bölünme. Almanya’yı bile davet etmediler…

İttifak’ın ilk darbesi Fransa’ya oldu. ABD ve İngiltere, Fransa ile Avustralya arasında 2016 yılında yapılan 31 milyar euroluk (rakamın çok daha yüksek olduğu söyleniyor) denizaltı anlaşmasını iptal ettirdi

İki ülke, Avustralya’ya nükleer denizaltılar üreteceklerini açıkladılar. ABD’nin İngiltere’ye verdiği nükleer güç desteğinin şimdi Avustralya’ya aktarılacağı söyleniyor.

Fransa büyük şoka uğradı, “sırtımızdan bıçaklandık, ihanete uğradık” dedi. Macron, ABD ve Avustralya’daki büyükelçilerini geri çağırdı.

ABD ve Avrupa arasındaki en büyük kriz patladı. İşin tuhafı, bu yeni ittifaka Almanya da davet edilmedi. İngiltere’nin eski sömürge ülkeleri dışında hiç bir Avrupalı yok.

İngiliz emperyal mirası ile yeni cephe kuruyor.

ABD ve İngiltere, “kendilerinden görmedikleri Avrupalı” istemiyor. Tamamen eski İngiliz siyasi genetiğinden yeni bir güç ittifakı oluşturuluyor. Çekirdek bu.

“İkinci derece halka” Hindistan, Japonya, Güney Kore gibi geleneksel ABD müttefikleri var. Üçüncü halkada Filipinler, Malezya, Papua Yeni Gine, Endonezya gibi bölge ülkeleri düşünülüyor.

Ama Endonezya ve Malezya’nın buna ne diyeceği net değil. Endonezya “Anlaşmayı dikkatle not ettiklerini” açıkladı. Çin büyük bir öfkeye kapıldı. Çok yakında Pasifik’te kılıçlar çekilecek gibi.

ABD’nin ne işi var Dedeağaç’ta? Siz İzmir’i Yunan’a verirsiniz!

“Emekli Büyükelçi”, bu dünyayı algılayabiliyor musun sen? Kurduğunuz ittifak, iç cephe anlayabiliyor mu? Türkiye’nin büyük mücadelesini kavrayabiliyor mu?

Fransa’nın ne işi var Pasifik’te? ABD’nin ne işi var Güney Asya’da?

Anlayabileceğin bir dille soralım. Dedeağaç’ta ve Ege adalarında ABD üslerinin ne işi var? Hadi hep birlikte buna karşı bir şey söyleyin?

Bu ülkede bir daha asla vesayet rejimi kurulamayacak. Türkiye uyanışı asla durdurulamayacak. Sen de, ittifaklarınız da, iç cepheleriniz de durduramayacak.

Size kalsa, bu ülkeye işgal orduları bile çağırırsınız. Siz İzmir’i Yunan’a bile verirsiniz!

#Türkiye
#ABD
#Dedeağaç
#Yunanistan
#FETÖ
#Fransa
#Almanya
3 yıl önce
* Türkiye saldırgan öyle mi! Siz bu ülkeye işgal orduları çağırırsınız. * ABD’nin ne işi var Dedeağaç’ta? Hadi açık sırlarınızı konuşalım. Saçınızı başınızı yolacaksınız!
"Türk"ün şuuruna çizilen hudut" (!?)
Sevimsiz Messi şımarık Macron’u nasıl yendi?
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm