|

15 Temmuz'da ne oldu? Adım adım 15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz'da ne oldu? Darbe girişiminin birinci yıl dönümü yaklaştı. 15 Temmuz'da ne oldu sorusu ise bazı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sizler için derlediğimiz haberimizde adım adım 15 Temmuz darbe girişiminde ne olduğunu ve tüm detaylarını paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
08:53 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 09:02 - 15/07/2018 Pazar
Diğer
15 Temmuz'da ne oldu? Adım adım 15 Temmuz darbe girişimi
15 Temmuz'da ne oldu? Adım adım 15 Temmuz darbe girişimi

15 Temmuz'da ne oldu? Geçtiğimiz yıl darbeciler tarafından ülkenin kritik noktalarına yapılan darbe girişimi halkın büyük mücadelesiyle geri püskürtüldü. Onlarca şehit verdiğimiz 15 Temmuz'da ne olduğunu adım adım sayfamızdan görebilirsiniz. İşte 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar.


Darbeyi Yeni Şafak duyurdu

15 Temmuz akşamı, FETÖ mensubu askerlerin Ankara’da savaş uçaklarıyla alçak uçuş yapmaları ve İstanbul'daki köprülerin trafiğe kapatılması ile Türk medyası‘son dakika’ düğmesine bastı. 22.00’dan sonra sosyal medyaya düşmeye başlayan hareketlilik; eş zamanlı olarak internet siteleri ve televizyonlar tarafından “güvenlik önlemi” ve “hareketli saatler” ifadeleri ile haberleştirildi. Saatler 22.37’yi gösterdiğinde ise yenisafak.com Ankara ve İstanbul’da yaşanan askeri hareketliliğin darbe girişimi olduğunu 'son dakika' bilgisi olarak duyurdu ve bu andan itibaren Türk medyası da şanlı direnişin ortağı oldu.

Paralel subaylardan ihanet girişimi

Tarihin akışını değiştiren 15 Temmuz gecesinin bilgi, belge ve kayıtları Türk medyasının arşivlerden geleceğe taşınacak ve FETÖ'nün ihanet girişimi hafızalardan asla silinmeyecek. Darbecilere karşı verilen amansız mücadelenin öncülüğünü üstlenen medyanın 15 Temmuz direnişinin başlangıç saati 22.37 olarak kayıtlara geçti. İstanbul ve Ankara'da başlayan askeri hareketliliğin bir darbe girişimi olduğunu tüm dünyaya duyuran yeniafak.com'un son dakika haberinin başlığı "Paralel subaylardan ihanet girişimi" şeklindeydi. Haberin detayları ise şöyleydi: "FETÖ üyesi askerler Genelkurmay Komuta Kademesini ele geçirmeye kalkıştı. Emniyet birimleri teyakkuzda, ihanet girişiminde bulunan askerlerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı etrafında hareketli saatler yaşanıyor. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü."

Erdoğan'ın CNN Türk'teki açıklaması dünya basının da geniş yer buldu.
Halkı meydanlara çağırdı

Erdoğan, “Halkımıza çağrı yapıyorum: milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum, milletçe toplanalım.Bunların azınlık grubu, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler” dedi.

Darbe girişiminin milli iradeye yönelik bir ayaklanma hareketi olduğunu söyleyen Erdoğan, hukuk kuralları çerçevesinde bu kişilerin gerekli cezaları alacağını vurguladı.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#15 Temmuz'da ne oldu?
6 yıl önce
default-profile-img