|

Adıyaman’da kuvvetli yağış! 5 günlük Adıyaman hava durumu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tarafından şiddetli yağış uyarı yapılan Adıyaman’da yağış etkili oldu. İşte 5 günlük Adıyaman hava durumu...

Yeni Şafak
17:01 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 17:05 - 10/04/2018 Salı
IHA
5 günlük Adıyaman hava durumu haberimizde.
5 günlük Adıyaman hava durumu haberimizde.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tarafından şiddetli yağış uyarı yapılan Adıyaman’da yağış etkili oldu.

Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğü tarafından Adıyaman ve çevresinde kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Tahminlerde metrekareye 21-50 kilogram yağış düşmesi, sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklar olabileceği uyarısında bulunuldu.

Meteorolojinin uyarısı sonrasında Adıyaman’da yağış etkili olmaya başladı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurdan kaçmak için koşuşturdu. Şiddetli yağış ve sonrasında il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.
YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Çankırı, Kırşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevreleri ile Ankara’nın kuzey, Kırıkkale’nin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri ile Osmaniye’nin doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ege Bölgesi ile Marmara’nın güneyinde pus, Marmara’nın kuzey kıyıları ve Karadeniz kıyı kesiminde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Karadeniz kıyı kesiminde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın kıyı kesimlerde batı ve güneybatı, iç kesimlerde yer yer kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

#Adıyaman hava durumu
#Hava durumu
6 yıl önce