|

Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tutulan orucun 2 yıl sevabı var mı?

31 Ağustos Perşembe günü arefe günüdür. Yani Zilhicce ayının 9.günüdür. Zilhicce ayının ilk on gününde yapılacak salih ameller diğer günlerde yapılanlardan daha faziletlidir. Arefe günü oruç tutmak ise büyük sevaptır. Peki arefe günü tutulan orucun 2 yıl sevabı var mı? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
15:25 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:38 - 30/08/2017 Çarşamba
Diğer
​Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tutulan orucun 2 yıl sevabı var mı? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.
​Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tutulan orucun 2 yıl sevabı var mı? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.

Arefe günü oruç tutulur mu? Arefe günü tutulan orucun 2 yıl sevabı var mı? sorusunun yanıtı haberimizde sizlerle paylaştık.


Nafile oruçlar arasında en önemli oruçlardan biri zilhiccenin ilk on gününde tutulan oruçlardır. Bu ilk on günde (bayram günü hariç) her gün mübarektir. Kaç gün tutulabilirse o kadar ecir elde edilmiş olur. Sıhhati yerinde olmayan veya oruca müsait bir durumda olmayan da sadaka verebilir, zikirler yapabilir.

Arefe günü tutulan orucun iki yıllık denebilecek bir sevaba vesile olacağına dair sahih hadis vardır. Bu hadis şöyledir:

Rasûlullah ﷺ şöyle buyurdu: "Arefe günü (yarın) oruç tutmak, geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur." (Müslim, Sıyâm 196)


#​Arefe günü
#​Arefe günü oruç tutmak
#Zilhicce ayı
7 yıl önce