|

Bakan İbrahim Yumaklı açıkladı: Aşılanan kuzu ve oğlaklar destek programı kapsamına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2024-2028 yıllarında uygulanacak hayvancılık yol haritasını açıkladı. Buna göre aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak da destek programı kapsamına alındı.

16:16 - 26/02/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Aşılanan kuzu ve oğlaklar destek programı kapsamına alındı
Aşılanan kuzu ve oğlaklar destek programı kapsamına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Sosyal Tesisleri'nde düzenliği basın toplantısında, 2024-2028 yıllarında uygulanacak 10 maddelik Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladı.

Aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için destek verilecek mi?

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin Hayvancılık Yol Haritası'nı açıkladı. Yumaklı, hayvancılıkta yeni ve etkin bir destekleme modeline geçileceğini belirterek, "Buzağının yanı sıra, aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz" dedi.

Hayvancılık işletmelerinin ekonomik açıdan güçlü, dirençli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla etkin bir destekleme modeline geçtiklerine dikkati çeken Yumaklı, "Burada da desteklemelerimizi 'temel', 'yönlendirici' ve 'verimlilik' odaklı başlıkları altında üçe ayırdık. Mevcut modelde aşısı ve kaydı olan her buzağıya destek veriyorduk. Yeni modelde buzağının yanı sıra aşısı ve kaydı yapılan her kuzu ve oğlak için de destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilave destek verilecek

Yumaklı, mevcut desteklemelerde işletme büyüklüğüne göre belirli sınırlandırmalar olduğunu anımsatarak, yeni desteklemelerde bu sınırlandırmaları kaldırıp, üreten herkese, ürettiği kadar destek verileceğini dile getirdi. Yumaklı, "Aile işletmelerine tüm hayvancılık desteklemelerinde ilk defa ilave destek veriyoruz. Bu sayede aile işletmeleri temel destekle aynı oranda ilave destek alarak, en az iki kat destek almış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlere ve kadınlara hibe desteği veriliyor mu?

Kırsalda kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurgulayan Yumaklı, ilk defa genç ve kadın üreticilere yüzde 70 ilave destek verdiklerini söyledi. Yumaklı, suni tohumlama, yerli sperma, soy kütüğü, ari işletme gibi verimliliği artırıcı destekleri çoğaltarak devam edeceklerini bildirdi.



#kuzu desteği
#oğlak desteği
#Tarım ve Orman Bakanlığı
2 ay önce