|

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: İlk tespitlere göre grizu patlaması

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesinde patlama oldu. Sağlık Bakanı Koca, "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28'e ulaştı. İstanbul'da 6, Bartın'da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor." dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise patlamanın nedenine ilişkin olarak ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu dile getirdi. Türkiye'yi yasa boğan patlama sonrası Bartın Amasra maden ocağı kimin, patlama neden meydana geldi? Maden ocağında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu mu? sorularına cevap aranıyor.

20:49 - 14/10/2022 Cuma
Güncelleme: 09:33 - 15/10/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Bartın Amasra maden ocağı
Bartın Amasra maden ocağı
Amasra ilçesinde, saat 18.15 sıralarında yer altında henüz bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, B
artın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybının 28'e yükseldiğini, 11 yaralının tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bartın'daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28'e ulaştı. İstanbul'da 6, Bartın'da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor.
"
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın yaşandığı anı da kapsayan vardiyada 110 madencinin çalıştığını, kritik noktada ise 49 madencinin bulunduğu söyledi. Bakan Soylu, patlamadan hemen sonra sağ çıkan ve kurtarılan toplam 58 madencimiz, şu anda aşağıda olduğunu değerlendirdiğimiz ve arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var." bilgisini paylaştı.

Bartın Amasra maden ocağı kimin?


Patlamanın yaşandığı maden ocağı Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlıdır.


Bartın Amasra maden ocağındaki patlama neden meydana geldi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ilk tespitlere göre grizu patlaması olduğunu söyledi.

Bartın Amasra maden ocağında kaç işçi hayatını kaybetti?

Türkiye Taşkömürü Kurumu ne zaman kuruldu?

  • Türkiye Taşkömürü Kurumu, 1983 yılında 96 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile kuruldu. Kurumun amacı taşkömürü madenciliğidir. Kuruma bağlı 5 adet müessese vardır. Bunlar
    Armutçuk Müessesesi, Kozlu Müessesesi, Üzülmez Müessesesi, Karadon Müessesesi, Amasra Müessesesi
    'dir ayrıca Zonguldak Merkezde Beyaz Saray olarak bilinen Genel Müdürlüğü bulunmaktadır.
#amasra maden ocağı
#afad
#bartın valisi Nurtaç Arslan
2 yıl önce