|

Booking.com kapandı mı? Yasak resmen başladı!

Booking.com kapandı mı sorusu en çok arananlar arasına girmeye başardı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan dava sonucunda Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerinin durdurulduğu açıklanmıştı. Beklenen yasak ise bugün itibariyle başladı. Peki Booking.com kapandı mı?

Yeni Şafak
11:51 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 30/03/2017 Perşembe
Diğer
Bookin.com kapandı mı?
Bookin.com kapandı mı?

Booking.com kapandı mı? Siteye giriş yapan kullanıcılar arama yapmak istediklerinde herhangi bir sonuç ile karşılaşamıyorlar. Arama hatası veren Booking.com'un resmen kapanıp kapanmadığı merak ediliyordu. Resmi açıklama ise bugün geldi. Peki Booking.com kapandı mı?



Booking.com'un yasağı bugün resmen başladı. Arama yapan kullanıcılar "Sonuç bulunmadı" hatasıyla karşılaşıyorlar.






TÜRSAB'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, "Birlik üyesi seyahat acentaları ile turizm sektörünün önemli sorunu olan ve booking.com internet sitesi üzerinden yürütülen seyahat acentaları aleyhine haksız rekabet oluşturan faaliyetlerin durdurulmasına yönelik; TÜRSAB tarafından İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesinde açılan davanın 29 Mart tarihinde gerçekleştirilen duruşmasında tedbiren talebimiz kabul edilmiştir" denildi.



İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2015'te açılan davanın bugünkü duruşmasında portalın, Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına ve bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) yazı yazılması kararı da çıktı.



ULUSOY: REZERVASYON YAPTIRANLAR MAĞDUR OLMAYACAK


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy kararla ilgili şunları söyledi: "Acentalarımız tüketiciye karşı sorumluyken Booking.com sorumluluk almamaktadır. Burada tüketici yanıltılıyor. Yurtiçinde vatandaşın mağdur olmaması için gereken tedbiri almak mecburiyetindeydik. Tüketici en iyi fiyat garantisi reklamıyla yanıltılıyor. Hiçbir şekilde müşreti mağduriyeti yoktur. Yurtiçindeki müşteri mağdur olmayacak. Baskı uygulaması yapıyor. Oteller baskı altında. Booking.com komisyonları devamlı artırmıştır, bunu engellemiş olduk. Otelciler de memnun olacaklar. Komisyon baskısından ve ne olursa olsun satma anlayışından vazgeçiyor. Bir odadan yüzde 40-50 komisyon alınır mı? Rezervasyon yapmış olanlar mağdur olmayacaklar. Otelci arkadaşlar merak etmesin, otel odaları daha rahat satılacak. Böyle gaddar komisyon olmaz."





#Booking
#Booking.com
#Booking kapatıldı mı
7 yıl önce