|

21 bin hedef vuruldu

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı süresince 20 binden fazla terör hedefinin karadan topçular, obüsler, çok namlulu roketatarlar ve havanlarla ateş altına alındığı öğrenildi. Yine 800’den fazla hedef de hava operasyonlarında F-16 savaş uçakları ve silahlı İHA’larla yerle bir edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
TSK, Zeytin Dalı Harekâtı süresince 20 binden fazla terör hedefini vurdu
TSK, Zeytin Dalı Harekâtı süresince 20 binden fazla terör hedefini vurdu

Böylece Afrin’de bomba yağdırılan nokta sayısı 21 bine yaklaştı. Türkiye sınırından Afrin içlerine doğru yer yer 12 kilometre derinliğe kadar girenbirlikler, 147 kilometre uzunluğundaki Türkiye-Afrin sınır hattını teröristlere tamamen kapattı. Toplamda 615 kilometrekarelik bir alanda kontrol sağlanırken, operasyonların 1920 kilometrekarelik alanın teröristlerden temizlenmesine dek süreceği kaydedildi. İlk safhası tamamlanan Zeytin Dalı’nda bu rakamlara göre planlama dahilindeki alanın üçte biri terörist örgütlerden arındırılmış oldu. Zeytin Dalı’nın tamamlanmasıyla birlikte, Fırat Kalkanı Harekâtı’yla teröristlerden arındırılan 2 bin 15 kilometre karelik alan da eklendiğinde, Suriye kuzeyinde yaklaşık 4 bin kilometrekarelik bir alan TSK kontrolünde tamamen güvenli hale getirilmiş olacak. İdlip’teki kontrol noktalarının da tamamlanarak bölgenin tamamen çatışmasızlık bölgesi haline gelmesiyle birlikte Suriye’de güvenliği sağlanmış bölge alanı 7 bin kilometrekareye kadar ulaşacak.

  • Tünel sorgusu
  • TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısında 3 köyü teröristlerden temizleyerek, Raco belde merkezine girdi. 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepenin ele geçirilmesinin ardından başlayan operasyona JÖH ve PÖH birlikleri de destek veriyor. Yakalanan 6 PKK’lının sorgusundan elde edilen bilgilerle terör örgütünün Raco’daki 4 tünelinin yeri belirlendi. Tuzak tünellerin girişleri insansız hava araçlarıyla takip ediliyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nın 42. günü itibariyle bilanço da netleşti. Öldürülen terörist sayısı ‘resmi rakamlara göre’ en az 2348’e ulaştı. 361 yerleşim yeri bulunan Afrin’de 91’i köy olmak üzere 120 yerleşim yeri ve stratejik nokta teröristlerden kurtarıldı. Afrin’e yönelik harekât boyunca 41 Mehmetçik şehit olurken, şehit ÖSO savaşçısı sayısı ise 116’ya yükseldi.

#Afrin
#TSK
#PKK
6 yıl önce