|

7 bölge vuruldu

Terör örgütü PKK’nın nakil hatlarını top atışı altına alan TSK, örgüte ait stratejik noktaları vurdu. TSK’nın hedefinde öncelikli olarak örgütün ikmal hatları, silah depoları yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 08:59 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
 TSK’nın atışları ile son iki günde 7 ayrı noktada bir çok hedef imha edildi.
TSK’nın atışları ile son iki günde 7 ayrı noktada bir çok hedef imha edildi.

Aralarında, Malikiye, Marenaz, Kadı, Pasogan, Kazzaviye, Hamam köyleri ile Cinderes-Afrin ikmal yolunun olduğu stratejik alanlar nokta atışları ile vuruldu. TSK’nın atışları ile son iki günde 7 ayrı noktada bir çok hedef imha edildi. Nokta atışlarla aralarında PKK nın Afrin sözde saha komutanı Velid Alo’nın da olduğu en az 15 PKK’lı öldürüldü.

KAÇIŞ HATTI KAPANACAK

Afrin’de 2012 yılından itibaren işgalci güç olan PKK, tek kaçış güzergahı ve ikmal yolu olarak güneyden Halep’e açılan hattı kullanıyor. Afrin’den başlayarak Nubbül-Zehra, Biyenun, Kefer Hamra ve Şıkayyef üzerinden Eşrefiyye ve Şeyh Maksut’a ulaşan PKK’nın, operasyonun başlaması ile birlikte tek kaçış güzergahı olan hattın kapatılacağı bildiriliyor.

AFRİN’DE 9 BİN 500 PKK’LI VAR

Bu arada Afrin’de beş bin 500 YPG, 2 bin YPJ ve 2 bin kişilik de Özel Harekat olmak üzere 9 bin 500 PKK’lı bulunuyor. Ayrıca ABD tarafından PKK’ya dahil edilen tabela örgütler Ceyş el Suvvar, Liva Şimal ve Cebel Kürdiyye’nin 450 militanı da PKK’ya destek veriyor. Öte yandan Afrin harekatının başlaması ile Islahiye ve Kilis’i vurmaya hazırlanan PKK, İki Dam ve Dikmetaş köylerine Grad ve Katyuşa füzeleri konuşlandırdı.

Harekat için geri sayımın başladığı Afrin’e sınır illerin valileri özel gündem çağrısı ile Ankara’da toplandı. Sınır valilerine sınırda alınacak tedbirler ve operasyonun başlaması ile birlikte izlenecek strateji konusunda son bilgiler verildi.


Araplara baskı

ABD tarafından santajla PKK’ya dahil edilen Araplar, TSK’nın Afrin harekatını bekliyor. Ebul Hadi isimli Afrinli, TSK operasyonunun başlaması ile PKK cephesinde yüzde 40 bölünme olacağını belirterek PKK elebaşılarının halka “Türkiye karşıtı gösteri yapın” baskısı yaptığını söyledi. Afrin’de karaborsa döneminin başladığını belirten Ebul Hadi, Türk askerinin bölgede kurtarıcı güç olarak görüldüğünü, halkın PKK’dan kurtulmak için gün saydığını vurguladı.

#Türkiye
#TSK
#Suriye
6 yıl önce