ABD'de salgın alarmı: 12 eyalete yayıldı
10:04, 09/03/2025, Pazar
DHA

ABD'de kızamık salgını 12 eyalete yayıldı.
ABD'nin özellikle Texas ve New Mexico eyaletlerinde etkili olan kızamığın 12 eyalete yayıldığı bildirildi. Açıklamada, Texas'ta bir çocuğun, New Mexico'da da bir yetişkinin kızamık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilerek salgının yayılmaya devam ettiği ve gelecek günlerde vaka sayılarında artış yaşanabileceği uyarısı yapıldı.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ülkedeki kızamık salgınıyla ilgili açıklama yaptı. CDC'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ülke genelinde çoğu çocuk, toplam 222 vakanın tespit edildiği, Texas ve New Mexico eyaletleri başta olmak üzere Alaska, California, Florida, Georgia, Kentucky, New Jersey, New York, Pensilvanya, Rhode Island ve Washington eyaletlerinde de kızamık vakalarına rastlandığı ifade edildi.
Açıklamada, Texas'ta bir çocuğun, New Mexico'da da bir yetişkinin kızamık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilerek salgının yayılmaya devam ettiği ve gelecek günlerde vaka sayılarında artış yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Özgün
Öksürük, burun akıntısı, halsizlik ve gözde kızarıklık en belirgin belirtileridir: İşte Kızamık ile ilgili merak edilenler

Özgün
Kritik aşı uyarısı! Dermatoloji uzmanı 20 hastadan birini kaybediyoruz diyerek açıkladı: İlk 7 gün en riskli dönem..




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.