|

ABD’nin çapulcu sürüsü

ABD’nin PKK/PYD’li teröristlerden oluşan 30 bin kişilik yeni bir sınır ordusu kurulacağı açıklamalarını Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Güvenlik Çalışmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 03:05 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Coşkun Başbuğ - "Murat Yeşiltaş
Coşkun Başbuğ - "Murat Yeşiltaş

Coşkun Başbuğ, “Rakka operasyonunda bölgeden tahliye edilen yaklaşık 7 bin DEAŞ’lı bulunuyordu. Bu militanlar kıyafet ve kimlik değiştirerek Suriye PKK’sının saflarına dahil edildi. ABD planladığı 30 bin kişilik birliklerin terör ordusu olarak anılmaması için teröristleri düzenli ordu olarak gösterme çabası içine girdi” dedi.

TSK’YA DİRENEMEZ

ABD’nin kurmak istediği ordunun çapulculardan ibaret olduğunu kaydeden Başbuğ, “Bunlara ordu yerine çapulcu sürüsü demek daha doğru olur. Hiçbir eğitimi olmayan ve sokaktan toplanan kişilerle oluşturulan bir kalabalıktan ibarettir. 13- 50 yaş grubunda olan kişilerin TSK’ya direnecek hiçbir gücü bulunmamaktadır. Operasyon için aylardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başladığımız gibi operasyonu kısa süre içerisinde tamamlayacağız” diye konuştu.

NİTELİK YOK

Doç. Dr. Murat Yeşiltaş, “Afrin’e girdiğimizde 3 bine yakın Suriye PKK’sı ile karşılaşacağız. Özellikle Rakka operasyonundan sonra buraya ciddi bir silah ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Oluşturulmak istenen sözde ordunun sayısı ciddi rakamlarda olabilir ancak nitelik olarak hiçbir etkisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.


#ABD
#Coşkun Başbuğ
#Murat Yeşiltaş
6 yıl önce