|

Afganistan’da bilanço ağır

Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde 209. Şahin Kolordu Komutanlığına düzenlenen saldırıda 140 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 05:48 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Afganistan’da bilanço ağır
Afganistan’da bilanço ağır

Belh İl Şura Vekili Şucauddin Şuca, saldırıda yaklaşık 150 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıda 10'dan fazla olduğu belirtilen Taliban militanları askeri kıyafetler giyerek ve askeri araçlarla üsse sızdığı ifade edildi.

Saldırı öğle yemeğinin ardından Cuma namazı kılan ve çoğunluğu silahsız olan askerle yönelikti. Saldırganlar da asker kıyafeti giydiği için kimin Taliban üyesi olduğu uzun süre anlaşılamadı ve kargaşa çıktı.Militanlar saldırıda uzun namlulu silahlar, el bombalaları, roketler ve intihar yelekleri kullandı.

Saldırıyı üstlenen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, kuzey Afganistan'daki birkaç üst düzey Taliban liderinin öldürülmesinin intikamı olduğunu söyledi.Söz konusu askeri üs, Afgan Ulusal Ordusu'nun 209'uncu Kolordu merkezi ve Taliban'la yoğun çatışmaların olduğu Kunduz ili de dahil olmak üzere Kuzey Afganistan'ın çoğundan sorumlu.

#Afganistantan
#Taliban
7 yıl önce