|

Almanya’da tehdit mektubu gönderilen camiyi Bakan Herrmann ziyaret etti

Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan Nürnberg yakınlarındaki Röthenbach kasabasında DİTİB’e bağlı İmamı-Azam Camisi’ne geçen ay mavi zarf içinde, bir adet mermiyle birlikte ‘Asla Güvende Olamayacaksınız’ yazılı tehdit mektubunun gönderildi. Söz konusu olaya ilişkin, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen cami ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Bakan Herrmann, yaşanna olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek,"Her türlü olayın takipçisi olacağız. Tehdit mektubu gönderen kadın mahkemede hesap verecek, güveniniz tam olsun" dedi.

17:11 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 22/05/2020 Cuma
DHA
Bakan Herrmann, mermili tehdit mektubu gönderen kadının yargılanacağını söyledi.
Bakan Herrmann, mermili tehdit mektubu gönderen kadının yargılanacağını söyledi.
Almanya'da İslamofobik saldırılar devam ediyor. Geçen ay Bavyera eyaletindeki bir camiye mavi zarf içinde, bir adet mermiyle birlikte ‘Asla Güvende Olamayacaksınız’ yazılı tehdit mektubunun gönderilmişti. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, o camiyi ziyaret etti.
Ziyarette Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay, Kuzey Bavyera DİTİB Başkanı Hasan Aslan, Türk İnisiyatif Grubu Sözcüsü İsmail Akpınar, Röthenbach Belediye Başkanı Klaus Hacker, Kaymakam Armin Kroder ile diğer Türk ve Alman davetliler hazır bulundu.

“Güveniniz tam olsun"

Bakan Herrmann, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek şöyle konuştu: “
Tesellimiz, olayı hızlı bir şekilde çözmemizdir. Bu tehdit, sadece politik bir olay değil toplumsal bir olaydır. Yerel makamlar bu gibi olaylara çözüm bulmalıdır. Eyalet Başbakanımız Markus Söder’in derin üzüntülerini belirtmek isterim ve selamlarını iletiyorum. Her türlü olayın takipçisi olacağız. Tehdit mektubu gönderen kadın mahkemede hesap verecek, güveniniz tam olsun
.”


  • Bakan Herrmann, Münih yakınlarındaki Waldkraiburg’daki Türk iş yerlerine yapılan saldırıya ve çıkarılan yangınlara da değindi ve failin kısa zamanda yakalandığını ve failin kimliğinin ise kendilerini şaşırttığını söyledi.

"Bizi derinden üzdü"

Başkonsolos Serdar Deniz de yaptığı konuşmada, “
Bu ziyareti aslında daha önce planladığınızı da biliyorum, ancak malum koronavirüs salgınından ötürü bugün gerçekleşmek durumunda kaldı. Malum korona salgınından önce Hanau’da meydana gelen bu vahşi saldırının hemen ardından çok yakın bir zaman içinde Röthenbach’daki DİTİB camiine yönelik mermili tehdit mektubu vakası, bütün toplumu ve bizi derinden üzdü. Bizim toplum olarak en önem verdiğimiz nokta saldırıların faillerinin çok kısa bir süre içinde yakalanarak adalete teslim edilmeleri ve hak ettikleri cezaya kavuşturulmaları
” ifadelerini kullandı.nın ziyareti iptal edilmişti.
#almanya
#tehdit
#mermili mektup
#İmamı-Azam Camisi
#islamofobi
4 yıl önce