Arakçi: ABD, İsrail adına kendi isteğiyle savaşa girdi
10:30, 03/03/2026, Salı
DHA

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD yönetiminin iddiasının aksine İran'dan bu ülkeye hiçbir zaman tehdit olmadığını ve ABD'nin İsrail adına savaşa girdiğini bildirdi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun, ülkesinin İran’la neden savaşa girdiğine dair açıklamalarına sanal medya hesabından yanıt verdi. Arakçi, “Rubio hepimizin bildiği şeyi itiraf etti: ABD, İsrail adına kendi isteğiyle bir savaşa girdi. İran'dan hiçbir zaman sözde bir 'tehdit' olmadı. Dolayısıyla hem Amerikan hem de İran kanının dökülmesi, 'önce İsrail' diyenlerin sorumluluğundadır. Amerikan halkı daha iyisini hak ediyor ve ülkelerini geri almalı” ifadelerini kullandı.

Dünya
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları dördüncü gününde! İran'dan yeni adım: Hürmüz Boğazı kapatıldı

Ekonomi
Orta Doğu ateşi pompaya sıçradı: Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı yapılacak zam miktarı belli oldu

Dünya
Körfez ülkelerine Siyonist tuzak: ABD’li gazeteci Tucker Carlson’dan ses getirecek sözler

Dünya
İran'dan Riyad'daki ABD Büyükelçiliği'ne saldırı: Patlama sonrası çıkan yangın kamerada

Dünya
Hamaney’in ölümü en uzun görev yapan liderleri gündeme getirdi: Listenin başında Paul Biya sonunda Putin var
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.