|

Azerbaycan'dan Fransa'ya 'diktatör' tepkisi: 'Kabul edilemez' diyerek resti çektiler

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Fransız medyasında Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyasının genişletilmesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Azerbaycan'dan Fransa'nın son dönemde yaptığı provokatif çıkışlara sert tepki gösteren Ayhan Hacızade, Fransa'nın karalama kampanyaları, uygunsuz açıklamaları ve provokasyonlarının cevapsız kalmayacağını bildirdi.

14:53 - 27/05/2024 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 27/05/2024 Pazartesi
AA
Azerbaycan'dan Fransa'ya sert uyarı
Azerbaycan'dan Fransa'ya sert uyarı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğu yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade

'Kabul edilemez'

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in Azerbaycan'ın
"diktatör ülke"
olduğu yönündeki açıklamasıyla ilgili henüz özür dilemediğini hatırlatan Hacızade, “Fransa tarafı bu tür sorumsuz ve kabul edilemez açıklamalar nedeniyle özür dilemediği gibi Le Point ve benzeri yerel medyasında
Azerbaycan'a yönelik karalama ve iftira kampanyasını da genişletmiştir. Bu ülkenin ‘demokrasi' adı altında Azerbaycan'a karşı yürüttüğü kampanya, Fransa'nın dış politikasındaki başarısızlığı örtbas etme girişimidir”
dedi.

Dünyaya “demokrasi dersi” vermeye çalışan Fransa'nın uluslararası hukuk ihlallerinin, yeni sömürgeci politikasının bilindiğini, ırkçılığı, ayrımcılığı ve İslamofobiyi desteklediğini, insan haklarını kısıtladığını vurgulayan Hacızade,
“Dolayısıyla Azerbaycan'a diktatörlük demeden önce Fransa'nın bu faaliyetlerinden ders alması faydalı olacaktır. Fransa'nın ülkemize yönelik yürüttüğü karalama kampanyasının, uygunsuz açıklamalarının ve provokasyonlarının cevapsız kalmayacağından emin olması gerekiyor”
ifadelerini kullandı.
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin

Azerbaycan özür talebinde bulunmuştu

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, 16 Mayıs'ta bir televizyon kanalında katıldığı programda Azerbaycan'ın "diktatör ülke" olduğunu söylemişti. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Darmanin'in açıklamasının ardından Fransa'dan özür talebinde bulunmuştu.



#Azerbaycan
#Fransa
#tepki
21 gün önce