|

Başrahip Putin

Türkiye’de İslamlaşma tehlikesinden dem vuran Rusya Devlet Başkanı Putin, laik siyasete uygun bir adalet tanımı yerine kaynağı Kilise olan bir tanımla Kırım’ı işgal ve ilhakı savundu. Putin, “Adalet tanrının yeryüzünde beden bulmasıdır. Bunun için Kırım’ın Rusya’ya bağlanması adaletli karar.” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 01:27 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Alman Bild gazetesine konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın işgal ve ilhakını dini söylem ve sembollerle yorumlayarak Hıristiyanlığa dayandırdı. Vladimir Putin, “Rusya halkı aklı ve kalbiyle günümüzde yaşanan olayları çok iyi anlıyor. Zamanında Napolyon'un dediği gibi “Adalet tanrının yeryüzünde beden bulmasıdır. Bunun için Kırım'ın Rusya'ya bağlanması adaletli karar.” ifadelerini kullandı. Rus işgali altındaki Kırım'da uluslararası hukukun ihlal edilmediğini ve her halkın kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olduğunu da iddia eden Putin, Kırım'da düzenlenen referandum öncesinde buraya askeri güç göndermelerinin ise işgal olmadığını savundu.



Kırım'ı Kırımlılardan korumuş!


Ukrayna'ya bağlı Kırım'ı işgal ederek uluslararası hukukun ihlal edilmediğini iddia eden Rusya Devlet başkanı, Kırım'da düzenlenen referandum öncesinde buraya askeri güç göndermelerinin nedenini ise “Silahlı güçlerimizi kullanmamızın nedeni oradaki Ukraynalı askerlerin, orada yaşayan insanların özgür iradesine müdahale etmesini engellemekti.” ifadeleriyle savundu. Putin, iş dünyasının eleştirilerine karşın Türkiye'ye üst üste yaptırım kararı alırken Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarını ise ahmakça ve zararlı olarak nitelendirdi.



ABD-AB ittifakına vurdu


Putin, ABD ve Avrupa Birliği arasındaki özel transatlantik bağları da eleştirdi. ABD merkezli Batı medyasında Rusya'yı eleştiren haber ve yorumların Rusya ve Almanya arasındaki ilişkilere zarar vermediğini ileri süren Putin, “Almanya'da basın büyük etki altında. Özellikle denizaşırı etkiler altında” diyerek bir ABD dayatması olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz Aralık'ta Suriye'deki Rus askeri varlığına yönelik “Siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz” eleştirisine muhatap olan Putin, NATO üyelerini, ittifakın Doğu'ya doğru genişlemesine hayırlı dememekle eleştirdi. Putin, “NATO'nun önde gelen üyeleri, kendilerine katılmak isteyenlere 'hayır' diyebilirdi. Genişlemek istemediklerini söyleyebilirlerdi.” diye konuştu.


#Alman Bild gazetesi
#Vladimir Putin
#Kırım'ın işgal
#Avrupa Birliği
8 yıl önce